اگر به بازاریابی فریلنسینگ فکر می کنید، برای داشتن بهترین روش ها و انتخابی درست به 10 نکته ی زیر توجه داشته باشید.
1- بازاریابی خود را جدی بگیرید.
در ابتدای امر اگر ارزش بازاریابی را دست کم و یا نادیده بگیرید، دیگر نکات ارزشی نخواهند داشت. برای همین دلیل، اولین قدم این است که بازاریابی را جدی گرفته و در اولویت قرار دهید.
2- زمان را برای بازاریابی برنامه ریزی کنید.
یک استراتژی بازاریابی موثر چیزی نیست که بتوان آن را ساده و یا سرسری گرفته و گاه و گداری کاری روی آن انجام داد. بازاریابی باید به درستی انجام شود و شما باید هر روز یا هر هفته به طور منظم برای انجام فعالیت های مربوط به بازاریابی زمان بگذارید.
3- هر روز یکی از قدم های بازاریابی خود را بردارید
اگر برای بازاریابی خود برنامه ریزی دقیق داشته و هر روز بخشی از کارهای مربوط به آن را انجام دهید، حتما موفق خواهید شد. اگر این فعالیت ها شامل تماس های بازاریابی با شرکت های مختلف، و یا عضو شدن در فیس بوک یا لینکدین باشند فرقی نمی کند. به هر حال شما باید برای کارهای خود برنامه ریزی روز به روز داشته باشید.

بازاریابی فریلنسرها
4- حتی زمانی که پروژه در دست دارید، از بازاریابی غافل نشوید.
یکی از رموز موفقیت در بازاریابی این است که حتی زمانی که یک یا چندین پروژه در درست دارید، از بازاریابی غفلت نکنید و فعالیت های بازاریابی خود را تنها به زمانی که بیکار مانده و پروژه ای به شما پیشنهاد نشده، موکول ننمایید. اگر در حین کار، فعالیت های بازاریابی خود را نیز حفظ کنید، همیشه پیشنهادهای کاری داشته و بیکار نخواهید ماند.
5- هرگز یک دعوت نامه را رد نکنید
برای فریلنسرها هر رویداد اجتماعی، یا تجمع های مربوط به کسب و کارهای مختلف به منزله ی یک فرصت بزرگ است. در این موقعیت ها می توانید با افراد گوناگون صحبت کرده و آن ها نسبت به حرفه ای که شما به عنوان یک فریلنسر انجام می دهید، آگاهی پیدا خواهند کرد.
مردی که در یک جشن عروسی کنار شما نشسته ممکن است به یک طراح وب سایت حرفه ای و مطمئن نیاز داشته باشد. یا ممکن است دو نفر آن طرف تر یک نفر به یک مشاور بازاریابی احتیاج داشته باشد.
بنابراین تا زمانی که وقت شما اجازه می دهد، هیچ تجمع و جمعی را از دست نداده و همیشه در اجتماع و در ارتباط با دیگران باشید.
6- به درخواست ها سریع پاسخ دهید
در زمینه ی بازاریابی به تمامی درخواست ها و ارتباطات سریع پاسخ داده و هرگز فرصتی را از دست ندهید. حتی اگر یک ایمیل باشد، به محض دریافت آن پاسخ را ارسال کرده و هیچ زمانی را هدر ندهید. همیشه این نکته را در نظر داشته باشید که آن زمانی که توسط شما هدر می رود ممکن است به وسیله ی یک فریلنسر دیگر به فرصتی تبدیل شود.
7- همیشه پاسخ مثبت بدهید
ممکن است در حال حاضر چند پروژه در دست داشته و چندان رغبتی به قبول یک پروژه ی جدید نداشته باشید. اما به خاطر بسپرید که قبول یک پروژه از یک مشتری به معنای باز شدن مسیری برای دریافت پروژه های متعدد از آن مشتری خاص بوده و “نه” گفتن به همان مشتری درست مساوی با از دست دادن احتمالا تعداد زیادی پروژه از سوی وی است که در زمان های متوالی بعدی از راه می رسند. برای همین همیشه به مشتری های جدید پاسخ مثبت داده و به هر طریقی شده ارتباط کاری با آن ها را حفظ کنید. از یاد نبرید؛ مشتری که اکنون به سراغ شما آمده با شنیدن پاسخ منفی به سراغ فریلنسر دیگری رفته و به احتمال خیلی زیاد تا به انتها با وی ادامه به کار خواهد داد. و درست زمانی که دست شما از پروژه خالی می شود، و می توانستید پروژه های بعدی این مشتری را برعهده بگیرید، تمام آن پروژه ها نصیب فریلنسری شده که از “نه” گفتن پرهیز کرده است.
به علاوه از مزیت های “بله” گفتن و پاسخ مثبت دادن به مشتری هایی که به شما مراجعه می کنند، حس مثبت و اعتمادی ست که بین مشتری و شما ایجاد شده و همیشه در توصیه کردن شما به عنوان یک فریلنسر به دیگران، این نکته را ذکر می کنند که این شخص کار را قبول کرده و به سرانجام می رساند.
این یکی از بهترین روش های بازاریابی و تبلیغات برای حرفه ای ست که در پی گرفته اید.
8- استراتژی های برتر را انتخاب کنید
طبیعتا استراتژی های بازاریابی متعددی پیش روی شما قرار خواهد داشت. اما می باید بسته به زمانی که در آن قرار داشته و مطالعه روی دیدگاه و نیاز جامعه، بهترین روش ها و تاکتیک های بازاریابی را انتخاب کرده و حتما آن ها را ارتقا دهید.
9- پرسیدن سوالات به موقع و زیرکانه
تصورش را بکنید که یکی از مشتریان شما درخواست طراحی لوگو برای وب سایت داشته باشد، شما با مطالعه ی وب سایت این مشتری می توانید بسیار مودبانه از وی بپرسید که آیا نیاز به یک بازبینی روی طراحی صفحه ی اول سایت خود دارد یا خیر؟ این می تواند یک فرصت جدید برای شما باشد! فرصتی که ممکن است به یک طراحی سایت جدید و یا حداقل تغییر در برخی قسمت ها و کسب درآمد منجر شود.
10- همیشه یک مشتری شناخته شده داشته باشید
مشتری های سرشناس به عنوان یک گنج در فریلنسینگ به شمار می روند. زمانی که شما به مشتری های جدید و ناآشنایی که به سراغتان می آیند، توضیحاتی در مورد پروژه ای که با مشتری سرشناس خود دارید، بدهید اعتماد بیشتری ایجاد شده و مشتری های جدید علاقه ی زیادی به برونسپاری پروژه های خود به شما خواهند داشت.
زمانی که یک نام تجاری شناخته شده در فهرست مشتری های شما باشد، به طبع دیگر برندها و شرکت های کوچک و بزرگ نیز به سمت شما جذاب خواهند شد.