بنا بر گفته ی عضو کمیسیون عمران مجلس، اخذ مالیات از خانه های خالی و وارد کردن این واحدها به چرخه مصرف نیز به خانه دار شدن اقشار متوسط و ضعیف جامعه منجر نمی شود.
به گزارش سی اس وب، سیدکمال الدین شهریاری در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به تعداد خانه های خالی موجود در کشور و تاثیر آن بر وضعیت اقتصادی کشور، گفت: واحدهای خالی در واقع خانه های هستند که توسط بخش خصوصی ساخته شده و به دلیل عدم انطباق با نیاز جامعه هدف بدون متقاضی مانده است.

یک پنچم خانه های تهران خالی است
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه لازمه ساخت هر نوع واحد مسکونی همخوانی آن از نظر کیفیت و قیمت با نیاز جامعه هدف است، افزود: در حال حاضر خانه های خالی غالبا در تملک افراد مرفه و ثروتمند بوده و در صورت واگذاری نیز مشکلی از اقشار کم درآمد و نیازمند مرتفع نمی شود زیرا این اقشار توان مالی خرید این نوع واحدها را ندارند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اخذ مالیات از خانه های خالی چه میزان در سرعت واگذاری آن ها موثر است، افزود: اگر صاحبان این واحدها مکلف به واگذاری شوند، باز هم چرخش مسکن به و عرضه و تقاضای آن به نفع مردم و اقشار متوسط و ضعیف جامعه نیست، زیرا نوع این خانه ها بیشتر برای طبقات متوسط به بالا و دلیل اصلی خالی ماندن آن هم این است.
نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: بیشترین تعداد خانه های خالی در شمال شهر تهران مشاهده می شود و با توجه به اینکه این خانه ها از قیمت پایه بالاتری برخوردار هستند حتی اگر با ترفندهایی واگذار شوند باز هم نمی توانند گره کور تقاضای انباشت شده در اقشار متوسط و ضعیف را باز کنند.
شهریاری با اشاره به موضوع خرید مسکن از سوی برخی با هدف فروش و کسب سود بیشتر، تصریح کرد: نباید این واقعیت را کتمان کنیم که وقتی بخش خصوصی در بازار مسکن فعالیت می کند با هدف کسب سود است و دخالت نا به جا در این بازار به هیچ وجه به نفع مسکن و در نتیجه اقتصاد نیست.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با اشاره به حجم خانه های خالی موجود در تهران در قیاس با کشور، گفت: حجم خانه های خالی در شهرهای دیگر مانند تهران نیست زیرا حجم سرمایه گذاری در تهران قابل مقایسه با شهرهای دیگر نیست بنابراین چیزی نزدیک به 20 درصد خانه های خالی در تهران قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه دولت نباید در بخش مسکن اقتصادی ورود داشته باشد، گفت: تامین مسکن برای اقشار آسیب پذیر جامعه یکی از ضرورت هایی است که دولت دوازدهم باید با توجه به مسکن اجتماعی آن را در دستور کار خود قرار دهد.
شهریاری با بیان اینکه دولت نهم و دهم با طرح مسکن مهر که در هدف درست اما راه اشتباه بود مشکلاتی را برای نظام ایجاد کرد، افزود: دولت فعلی باید با الگو گرفتن از تجربیات قبلی تامین مسکن برای اقشار نیازمند جامعه را در اولویت قرار دهد که لازمه این مهم ارایه کمک های بلاعوض و پرداخت سوبسید به افراد متقاضی است.
وی با اشاره به کمبود منابع مالی دولت برای تامین مسکن اقشار متوسط و ضعیف جامعه، تصریح کرد: دولت شاید اکنون به علت کمبود منابع قادر به تامین مسکن برای اقشار ضعیف جامعه نباشد از این رو باید مقداری از بودجه عمومی دولت در قالب سود بانکی، تخفیف، هزینه های پروانه، هزینه های اداری و همچنین انشعاب به متقاضیان کمک کند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در وضعیت فعلی شرایط برای حضور دولت در بازار مسکن اقتصادی به صلاح نیست از این رو باید مسکن در بازار و عرضه و تقاضا به توازن رسیده تا ساماندهی اوضاع رخ دهد.
برای دریافت آخرین اخبار مسکن اینجا کلیک کنید.