راه اندازی رستوران: رستوران دارها بخوانند!

0

اگر صاحب یک رستوران هستید و یا تازه گام های راه اندازی رستوران را در پیش روی خود داشته و قصد راه اندازی یک رستوران تمام عیار و امروزی را دارید؛ باید اصولی را مورد توجه قرار دهید.

ممکن است رستوران شما عمر چندین ساله داشته و مدت ها باشد که کسب و کار رستورانی تان در جریان است، اما شاید هنوز از اصول حرفه ای رستوران داری به دور بوده و موفقیت کمتری از آن چیزی که باید نصیبتان شده باشد.

اما اصول حرفه ای رستوران داری کدامند؟

در رستوران داری چند ستون ثابت داریم که برای هر یک باید برنامه ریزی دقیق صورت بگیرد.

این ستون ها عبارتند از : معماری و دکوراسیون داخلی، تاسیسات، بسته بندی و گرافیک، منو، آموزش کارکنان، تجهیزات آشپزخانه و…

گام های راه اندازی رستوران

گام های راه اندازی رستوران

معماری و دکوراسیون داخلی

سالن رستوران شما ممکن است کاملا زیبا بوده و فضای بزرگی نیز داشته باشد. اما برای این که مشتری ها بهترین حس را از این فضا گرفته و برای دوباره آمدن به رستوران شما لحظه شماری کنند، باید اصول استفاده از رنگ ها، نورپردازی و چیدمان فضا را به صورت حرفه ای رعایت کرده باشید. استفاده از کاناپه های رستورانی مدرن در کنار میز و صندلی های چوبی در چیدمان فضای رستورانی امروزی کاملا ضروری ست. زیرا مشتری ها با سلایق مختلف به سالن وارد شده و برخی ممکن است ترجیح دهند که به جای استفاده از صندلی روی کاناپه بنشینند.

 

تاسیسات

تاسیسات رستوران نیز بخش مهم دیگری ست که اگر به صورت حرفه ای و مهندسی شده به آن پرداخته نشده باشد، گاه و بیگاه به مشکل برخورد خواهید کرد. برای همین منظور اگر تازه در ابتدای مراحل راه اندازی رستوران هستید، برای بخش تاسیسات فکر اساسی کرده و این بخش از کار را کاملا اصولی و حساب شده پیش ببرید. در صورتی هم که رستوران شما مدت هاست که راه اندازی شده و تاسیسات آن پیش از این برقرار شده است، باید در اولین فرصت نسبت به بهینه سازی و رفع نقوص اقدام نمایید.

 

بسته بندی و گرافیک

شاید قبل از این خیلی به فکر نوع بسته بندی و گرافیک استفاده شده روی آن نبوده باشید. اما برای مشتری هایی که از بیرون سفارش غذا داده و در اصل از شکل بیرون بر رستوران شما استفاده می کنند، بسته بندی نخستین چیز و در حقیقت تنها معرف رستورانتان به جز طعم و کیفیت غذا که در پس آن می آید خواهد بود.
این عده که در منزل یا محل کار نشسته و به صورت تلفنی یا آنلاین سفارش غذا از رستوران شما می دهند شاید حتی تا به حال فضای رستورانی و دکوراسیون داخلی تان را ندیده باشند، پس تنها فاکتوری که برای معرفی رستوران شما به این عده باقی می ماند، نوع بسته بندی و گرافیک به کار رفته در آن خواهد بود.
اگر بخواهید مشتری حس خوبی از غذایی که قرار است میل کند دریافت کرده و این غذا را با اشتیاق میل کند، باید در بسته بندی خود کاملا محتاط عمل کرده و یک پکیج جذاب به وی تحویل دهید.
هر آن قدر که بسته بندی غذای جذاب، شیک و مرتب باشد مشتری به همان اندازه نسبت به کیفیت و خوشمزگی غذا مطمئن خواهد شد. در حقیقت بسته بندی پیش از آن که مشتری واقع از غذا چشیده باشد نظر وی درباره ی طعم و کیفیت آن را تغییر خواهد داد و به نوعی پیش داوری شکل می گیرد.
پس اگر تا به حال به بسته بندی آن قدرها هم اهمیت نمی داده اید، وقت آن رسیده که موضعتان در این خصوص را تغییر داده و بسته بندی و گرافیک به کار رفته روی آن را به حرفه ای ها سپرده و محصولی ممتاز ارائه دهید.

 

منو

منوی رستوران به همان اندازه می تواند مهم باشد که طعم غذاها. مشتری ابتدا منو را مشاهده کرده و این شما هستید که با نوع طراحی منو، تصاویر غذاها و قیمت گذاری آن ها وی را وادار به انتخاب موردی کرده و یا از سفارش غذایی منصرفش می سازید.
اصول حرفه ای رستوران داری می گوید، طراح و مغز متفکر پشت رستوران باید به مشتری های خود از طریق منو دیکته کند که امروز چه غذایی سفارش داده و به سراغ کدام نوشیدنی ها رفته و یا چه دسری درخواست کنند.

 

گام های راه اندازی رستوران

گام های راه اندازی رستوران

آموزش کارکنان رستوران

کارکنان رستوران بخش دیگری از معرفی نامه ی برند شما هستند. این کارکنان هستند که به صورت مستقیم افکار و نوع نگرش صاحب رستوران و مدیریت آن را به مشتری ها منتقل کرده و رفتار آن و نوع برخوردشان یک معرفی نامه ی زنده از عملکرد رستوران خواهد بود.
مشتری های عصبانی و بدخلق با رفتار سنجیده و آموزش دیده ی کارکنان آرامش یافته و مشکلی در رستوران به وجود نخواهند آورد. از طرفی دیگر مشتری هایی که با خوشحالی و خونسردی به رستوران آمده اند ممکن است با رفتارهای غلط و نادرست کارکنان ناراضی و دلخور از رستوران بیرون بروند.

 

گام های راه اندازی رستوران

گام های راه اندازی رستوران

 

تجهیزات آشپزخانه

خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی رستورانی بخش مهم دیگری از کار رستوران داری است که اگر به شکل حرفه ای به آن پرداخته نشود، به جای آشپزخانه رستوران یک آشپزخانه خانگی بزرگ خواهید داشت که حتی به اندازه ی آشپزخانه ی خانگی هم کارآمد نیست. زیرا از این آشپزخانه انتظارات بزرگی داریم که با تجهیزات ناکافی و غیرحرفه ای قابلیت برآورده کردن آن ها درونش وجود ندارد.
تجهیزات رستورانی طیف گسترده ای را تشکیل می دهند که باید بسته به انواع آیتم هایی که در منوی رستورانی تان جای داده اید و یا در آینده قصد اضافه کردنشان را دارید، به خرید تجهیزات لازم برای آشپزخانه ی رستوران خود بپردازید. برخی از این تجهیزات را می توان از بازار دست دوم تهیه کرد اما تعدادی از آن ها نیز حتما باید نو خریداری شوند.

اشتراک:

نظرات بسته اند