سس ها به عنوان افزودنی ها دنیای ما را فراگرفته اند و تقریبا در سر هر سفره و پای ثابت هر غذایی هستند. به طوری که قبل از نشستن روی میز و صندلی فست فود باید اول سس و نوشیدنی را سفارش دهید بعد از آن تصمیم بگیرید چه غذایی بخورید. فرقی ندارد غذا هر چه باشد سس و نوشابه همراهی اش خواهند کرد. اما تا به حال فکر کرده اید که کدام سس بهتر است؟
سس مایونز، سس های فرانسوی، سس سالاد، ساندویچ، امگا 3، رژیمی و ماستی گرفته تا سس های قرمز معمولی و تند انواع و اقسام سس ها وجود دارند و هر کدام طعم و مزه خاص خود را دارد، اما اینکه کدام یکی سالم تر است را باید متخصصین تغذیه تعیین کنند نه مزه آن!
دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره انواع سس ها توضیحات مفیدی داده است در ادامه به مختصری از گفته های این متخصص تغذیه اشاره خواهیم کرد.
سس گوجه فرنگی، بهترین است

سس گوجه فرنگی
استفاده از سس هایی که از گوجه فرنگی ساخته میشوند هیچ اشکالی ندارد البته به مقدار متعادل! سس گوجه فرنگی یا کچاپ یا قرمز و ترکیب های مشابه آن میتواند در طول روز با غذاهای مختلفی مصرف شود. از آنجایی که گوجه فرنگی حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند لیکوپن هم است می تواند به عنوان طعم دهنده در برنامه غذایی قرار گیرد.
سس مایونز، بدترین است!

سس مایونز
دکتر وفا عقیده دارد از میان سس ها سس مایونز بدترین رتبه را می گیرد. آنهم به دلیل نوعی چربی اشباع که در ساخت آن به کار می رود. همانطور که می دانید چربی های اشباع مضرترین نوع چربی هستند. بنابر این هر نوع سسی که حاوی این نوع چربی باشد مضر شناخته می شود.
از طرفی مقداری امگا 3 به سس مایونز افزوده میشود که به هیچ وجه نیاز بدن را برآورده نمیکند. پس اینکه بگوییم به خاطر وجود امگا 3 در سس مایونز میتوان از چربی اشباع آن چشم پوشید اشتباه است و همچنان مصرف نکردن آن توصیه می شود.