زمانی که قصد باز کردن رستوران را به عنوان کسب و کار و پیشه ی جدید خود دارید، سوالات متعددی ممکن است ذهنتان را درگیر خود سازد.
در اینجا به متداول ترین سوالاتی که در زمان راه اندازی رستوران پیش می آید را عنوان می سازیم.
سوال اول
چگونه یک وام برای باز کردن رستوران به دست بیاوریم؟
تامین مالی اغلب بزرگترین مانع در تلاش برای باز کردن یک رستوران جدید است. همیشه وام های بانکی و نیز سرمایه گذارانی وجود دارند که می توانند برای پشتیبانی مالی در راه اندازی رستوران پیش بیایند. اما چیزی که قبل از هر چیزی برای جلب اعتماد سرمایه گذار نیاز دارید، یک طرح موفقیت آمیز کسب و کار است. همه چیز در مورد رستورانی که در نظر دارید باید از پیش طراحی شده و به صورت مکتوب در یک طرح رسمی قابل رویت باشد.
این به شناسایی بودجه ی لازم برای راه اندازی رستوران و نیز برآورد ریسک شکست و موفقیت کمک می نماید.
سوال دوم
چگونه یک محل رستوران مناسب انتخاب کنم؟
محلیت یکی از مهم ترین نکات در راه اندازی رستوران به شمار می رود. مهم نیست که رستوران شما چقدر عالی باشد و تا چه اندازه برای ریز به ریز جزئیات آن انرژی گذاشته و خلاقانه عمل کرده باشید، زمانی که کسی آن را پیدا نکند هیچ کدام از این ها فایده ای نخواهند داشت.
قبل از این که محل رستوران خود را در هر منطقه ای پایه ریزی کنید، بهتر است نسبت به پایگاه جمعیتی منطقه شناخت و بررسی های لازم را به عمل آورده و دریابید که آیا در این منطقه مشتریان بالقوه کافی وجود دارند یا نه.
اگر بهترین رستوران را در منطقه ی ارواح و فراموش شده بنا کنید، از پیش محکوم به شکست هستید.

سوالاتی درباره ی راه اندازی رستوران
سوال سوم
در صورتی که مکان رستوران اجاره ای باشد، برای چه مدت قرارداد اجاره را ببندیم؟
برای اجاره ی محل رستوران از یک سال شروع کنید، یا حداکثر دو سال. نه بیشتر از این. حتما ظرف مدت این یک یا دو سال درخواهید یافت که آیا کسب و کار شما در این محل نتیجه بخش هست یا تنها در مسیر ضرردهی قرار گرفته اید. برای همین بهتر است برای مدت بیشتری اجاره نامه را عقد نکرده و ریسک بزرگتری پیش نیاورید.
در صورتی که کسب و کار شما در رستوران با موفقیت همراه باشد، می توانید دفعه ی بعدی مدت عقد اجاره را طولانی تر در نظر بگیرید.
سوال چهارم
چگونه نام رستوران را انتخاب کنیم؟
نام گذاری یک رستوران مانند نام گذاری کودک است، باید توجه و دقت کافی در آن لحاظ شود. نام رستوران می تواند موقعیت، تم یا تاریخ محلی خود را نشان دهد. در نامگذاری رستوران می توانید با کلمات بازی کرده و مفهوم مورد نظر خود را به نحوی در آن بگنجانید که مشتری برای فهم آن کمی با خود کلنجار برود.

سوالاتی درباره ی راه اندازی رستوران
سوال پنجم
آیا باید تجهیزات رستوران نو یا استفاده شده و دست دوم خریداری کنم؟
این کاملا بستگی به قطعه ی تجهیزات و نحوه ی استفاده از آن ها دارد. برخی از تجهیزات آشپزخانه های صنعتی و تجاری دارای طول عمر کوتاه تری نسبت به بقیه هستند، مانند یخسازها؛ برای همین چنین دستگاه هایی را بهتر است به صورت نو و با گارانتی معتبر خریداری نمایید.
اما تجهیزاتی دیگر مثل اجاق های گاز و فرهای بزرگ عمری همچون عمر دایناسورها دارند و می توانید با حداقل تعمیرات مدتی طولانی از نمونه ی دست دوم آن ها نیز استفاده کنید. این تجهیزات را می توان با اعتماد به نفس از میان دست دوم ها خریداری کنید.
اطلاعات بیشتر درباره ی تجهیزات آشپزخانه ی رستوران را در لینک زیر دنبال کنید:
http://alefbarest.com/s/%d8%b1%d8%b3%d8%aa%d9%88%d8%b1%d8%a7%d9%86/
سوال ششم
چه نوع مجوزها و استانداردهایی باید برای یک رستوران دریافت کنیم؟
گواهینامه ها و مجوزهای رستوران از نظر دولت ها و شهرداری های مختلف متفاوت می باشد. اما تمامی رستوران ها در کشورهای جهان می باید دارای مجوزهای لازم از وزارت بهداشت و برخی استانداردهای ضروری و حداقلی باشند.
همین طور شما باید مواد اولیه را از تامین کنندگان شناخته شده و دارای مجوزهای لازم خریداری و تهیه نمایید. هر گونه قصور در این خصوص می تواند به جریمه های سنگین و حتی بسته شدن رستوران شما منجر گردد.
سوال هفتم
چگونه باید منوی رستوران خود را قیمت گذاری کنم؟
فرمول کلی قیمت گذاری یک منوی رستورانی 30 درصد سود خالص است. این بدان معنی ست که شما نمی باید به هیچ وجه بالای 30 درصد به هزینه ی تمام شده غذاهای خود بیفزایید.
سوال هشتم
آیا باید یک مدیر داخلی استخدام کنم یا خودم از پس امور برخواهم آمد؟
ما همیشه دو نوع صاحب و مالک رستوران داریم. عده ای ترجیح می دهند بیرون از گود ایستاده و انجام عملی امور را به کارمندان و مدیران استخدامی خود بسپارند و به نوعی پشت صحنه باقی بمانند. اما عده ای دیگر از صاحبان رستوران ترجیح می دهند، به جای استخدام یک مدیر عمومی به صورت مستقیم با مشتری های رستوران در ارتباط بوده و حتی در پذیرش و بخش صندوق رستوران حضور داشته باشند.
استخدام مدیر عمومی و داخلی برای گروه اول ضروری ست، اما صاحبان رستوران گروه دوم نیازی به استخدام مدیر داخلی ندارند. اگر چه همیشه حضور یک مدیر جایگزین در محیط رستوران کارآمد به نظر می رسد.
سوال نهم
آیا پول زیادی از راه اندازی یک رستوران کسب خواهم کرد؟
شما ممکن است پول زیادی از کسب و کار رستورانی خود به دست بیاورید، اما این را در یاد داشته باشید که به همان اندازه نیز هزینه های زیادی صرف خواهید کرد.
هزینه های جاری رستوران از قبیل تامین مواد اولیه، حقوق کارکنان و پرسنل، هزینه های حامل های انرژی، هزینه ی اجاره محل در صورتی که ملک اجاره ای باشد، هزینه ی تعمیر تجهیزات و… همگی جمع قابل توجهی را تشکیل می دهند.
و در واقع می توان گفت که درآمد یک رستوران پررونق عالی به نظر می رسد، اما هزینه های چنین رستورانی نیز قابل ملاحظه هستند.