چرا 80درصد قیمت مسکن را وام نمی دهند؟

0

در بازار مسکن ما عرف است، افرادی که قصد دارند تازه صاحب مسکن بشوند در فرایند جستجو آپارتمان، واحدهایی را در نظر می گیرند که دارای تسهیلات خاص باشند. به عبارتی خانه هایی که چند درصد از قیمت کل آنها به صورت تسهیلات مسکن ارائه می شود، مناسب ترین مورد برای خانه دار شدن هستند. اما به گفته ی مدیرکل دفتر برنامه ‌ریزی و اقتصاد مسکن کشور، در ایران امکان اینکه ۸۰ درصد قیمت خانه را به متقاضیان تسهیلات بدهیم، وجود ندارد.

تسهیلات مسکن

تسهیلات مسکن

به گزارش سی اس وب به نقل از آلونک، علی چگنی در گفت و گویی اظهار داشت: وزارت راه در حوزه ی بازار رهن، تسهیلات رهنی و صندوق پس‌انداز یکم هم به نرخ سود تسهیلات و هم به دوره ی بازپرداخت آن توجه داشته است و در این میان بایستی  برنامه ی کاهش نرخ تورم ادامه یابد تا با برقراری ثبات در اقتصاد کشور، امکان کاهش نرخ سود بانکی فراهم بشود. به گفته ی ایشان تنها در این صورت امکان کاهش نرخ سود تسهیلات مسکن فراهم می شود می شود. چگنی کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی را زمینه ای برای تسهیل در بازپرداخت اقساط بیان کرد.
به گفته ی این مقام مسئول، در کنار کاهش نرخ سود تسهیلات، می‌توان مدت بازپرداخت را نیز افزایش داد که اگر با همین نرخ‌ سود، مدت بازپرداخت را افزایش بدهیم، مصرف‌کننده باید در کل پول بیشتری بپردازد. در نتیجه مطلوبتر است، شرایط اقتصادی و محیط اقتصاد کلان (ثبات اقتصادی) به نحوی برقرار شود که به طور طبیعی کاهش نرخ سود تسهیلات امکان پذیر بشود.
به اعتقاد چگنی، کاهش نرخ سود و افزایش طول دوره بازپرداخت، شرایطی را ایجاد می کند که متقاضی با خیال راحت تر و توانایی بیشتری قادر به دریافت تسهیلات بانکی برای تامین مسکن خود بشود. شاید در صورت ایجاد چنین شرایطی بتوانیم سقف میزان تسهیلات را افزایش دهیم به گونه ای که اقساط در توان خانوارها باشد.
ایشان در ادامه در خصوص کاهش دوره ی انتظار گفت: باید توانمندی لازم برای تامین منابع در سیستم بانکی برقرار شود، در غیر اینصورت ممکن است مشابه برنامه‌های کوتاه مدت دیگر، بانک مجبور به استقراض از بانک مرکزی شود.
در آخر مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن به ادعای برخی از مدیران و صاحبنظران امر مسکن در کشور در خصوص موضوع اعطای تسهیلات خرید مسکن تا ۸۰ درصد قیمت خانه در برخی از کشورهای دنیا اشاره کرد و در پاسخ به این‌ سوال مهم که “چرا در ایران نمی‌توانیم در این حد، تسهیلات به متقاضیان بدهیم” گفت: این امر به این دلیل است که قدرت بازپرداخت تسهیلات باید در جامعه وجود داشته باشد،  براساس شواهد در حال حاضر مردم  توانایی تقبل این سقف از افزایش تسهیلات را ندارد. اگر بتوانیم تسهیلات را افزایش دهیم به تعداد کمتری متقاضی تسهیلات تعلق خواهد گرفت. بنابراین پاسخ این سوال این است که ما باید تلاش کنیم تا بانکها در تسهیلات دهی به متقاضیان توانمندتر بشوند.

اشتراک:

نظرات بسته اند