هنگامی که بعد از مشاهده یک آگهی استخدام، در نهایت برای شروع کار آماده می شوید، مدیرانی را می بینید که در طول روز مجبور به تصمیم گیری هستند.
باید این نکته را بدانید که تصمیم گیری همیشه هم آسان نیست به خصوص که این تصمیم گیری در ارتباط با مسائل بسیار مهم باشد، به اندازه ای که شاید مدیران بخواهند که این کار را به تعویق بیندازند.

چرا مدیران از تصمیم گرفتن طفره می روند
اما واقعا چرا مدیران بعضا تصمیم گیری را به تعویق میندازند؟
دلایل تاخیر در تصمیم گیری :
-
ترس از شکست:
می توان به جرات یکی از دلایل مهم تاخیر در تصمیم گیری را، ترس از شکست دانست. این که تصمیم گیری در نهایت درست باشد یا غلط و یا اصلا به شکست منجر شود، این کار باید انجام شود.
-
ترس از مسئولیت:
تصمیم گیری در هر مقطع و توسط هر فردی که صورت گیردف نتایجی با خود به همراه خواهد داشت. به همین دلیل مسئولیتی بر گردن فرد تصمیم گیرنده قرار می دهد. این موضوع کمی ترسناک است حتی برای مدیران. به همین دلیل، ترس از مسئولیت سبب می شود که از افراد بعضا از تصمیم گیری سرباز زنند.
-
فقدان تجربه:
این مورد بیشتر در ارتباط با مدیران جوان اتفاق می افتد چرا که تجربه ی لازم را ندارند و برای تصمیم گیری در ارتباط با مسائل مختلف که برای اولین بار با آن مواجه می شوند، تصمیم گیری را به تعویق می اندازند. راه کار مناسب استفاده از مشاور آگاه و قابل اعتماد است.
-
وجود انتخاب های زیاد:
و اما وجود گزینه های زیاد برای انتخاب هم می تواند تصمیم گیری را سخت کند. انتخاب از میان 3 گزینه آسان تز انتخاب میان 30 گزینه ی مطرح است. محققان دست به آزمایش زدند تا این موضوع را اثبات کنند. آنها روی یک میز ۶ نوع مربا برای فروش قرار دادند و روی میز دیگر، ۲۰ نوع مربا. دور میز با ۲۰ مربا، شلوغ تر شد ولی برخلاف این شلوغی، از میزی که ۶ مربا داشت، خرید بیشتری صورت گرفت. در اینگونه موارد مدیران می بایست انتخاب های خود را محدود کنند و این کار با شروع حذف گزینه های بدتر است.
-
کمال گرایی:
یکی از آفت های مهم در تصمیم گیری، کمال گرایی است. نه تنها مدیران، بلکه همه ی افراد حین تصمیم گیری برآنند تا بهترین انتخاب را انجام دهد. اما شاید این امر به این آسانی میسر نباشد و در واقع هیچ وقت نمی توان گفت با قطعیت گفت که این اتفاق می افتد.
اگر روزی پس از ارتقا پست و تجربه ی زیاد، به مقام مدیریت رسیدید، این را در نظر داشته باشید که تصمیم نگرفتن هم خود نوعی تصمیم گرفتن است. با تصمیم نگرفتن شما با مواردی پیش بینی نشده مواجه می شوید که برای آن برنامه ریزی نکردید، در صورتی که اگر تصمیم بگیرید، برنامه ای مدون برای پیامد ها خواهید داشت و آماده تر عمل خواهید کرد.
۱ دیدگاه
گزینه های موازی بدترین اتفاقی هستن که توی این شرایط می تونن اتفاق بیفتن.