با جست و جو در آگهی های استخدام، با موقعیت های شغلی به خصوصی مواجه می شوید که امروز بیشتر از قبل به آن ها نیاز است، استخدام تولید کننده محتوا و دیجیتال مارکتر. همان طور که می دانید، دیجیتالی شدن عصر امروز، سبب شده است تا سبک های بازاریابی سنتی و جذب مخاطب از شیوه های سنتی خارج شده و اشکال نوین تری به خود بگیرند.
یک تولید کننده محتوا و یک دیجیتال مارکتر وظایف مختلفی بر عهده دارد که شاید یکی از مهم ترین وظایفی که باید انجام دهند، شناخت مخاطب خود است. از دیگر کارهایی که یک دیجیتال مارکتر یا حتی یک تولید کننده محتوا در فرآیند برندسازی کسب و کار می بایست می انجام دهد، ترسیم نقشه سفر مشتری است. در ارتباط با نقشه سفر مشتری، نکات مختلفی وجود دارد که ما در ادامه مطلب قصد داریم در اختیار علاقه مندان قرار دهیم. با ما همراه باشید.
لازم به ذکر است که در برندسازی کسب و کار، علاوه بر نقشه سفر مشتری، مدل ها و نقشه های مختلفی هم وجود دارند که می توانند ارتباطات تنگاتنگی را با مشتری و یا همان مخاطب به وجود آورند. لازم به ذکر است که این مدل ها و نقشه ها نباید با نقشه سفر مشتری جایگزین شوند و یا اشتباه گرفته شوند.
در ادامه با یکی از این مدل ها آشنا خواهید شد.

پرسونا چیست؟
پرسونا
پرسونا چیست؟ جالب است بدانید که پرسونا از روانشناسی یونگ برگرفته شده است و به بیرونی ترین لایه روانی یا همان نقاب اشاره دارد. پرسونا در واقع شخصیت ظاهری انسان است و در بازاریابی و برند سازی کسب و کار بسیار کارآمد است.
در بازاریابی پرسونا، مارکترها گروه از مشتریان را در نظر می گیرند که از نظرهایی خصوصیات مشترکی دارند. این افراد که در گروه ها و پرسوناهای مختلفی قرار می گیرند، در نهایت در بازاریابی تاثیر می گذارند چر که مارکترها روی برخی از این پرسوناها تمرکز می کنند و فعالیت بازاریابی خود را آغاز می کنند.
تشکیل پرسونا به مارکترها این اجازه را می دهد تا بتوانند رفتارها، سلایق، انتخاب ها و ترجیحات مشتریان و مخاطبان خود را پیش بینی کرده، براساس آن ها محتوای متناسب تولید کرده و محصولی را ارائه دهند.
لازم به ذکر است که پرسوناها گاها تصویری از مشتری های ایده آل هستند و تصویری غیرواقعی و داستانی را تشکیل می دهند. پرسوناها بر اساس تحلیل مخاطبان صورت می گیرد، نیازهای کاربران در نظر گرفته می شود، اهداف شناسایی می شوند و الگوهای رفتاری شکل داده می شوند و در نهایت پرسوناهای مختلفی پدید می آیند. پرسوناها شخصیت های خیالی هستند که بر مبنای تحقیقات خود ایجاد می کنید تا انواع مختلف کاربر را نشان دهند که ممکن است سرویس، محصول، سایت یا نام تجاری شما را به روش مشابه استفاده کنند. این می تواند به شما کمک کند تا متوجه شوید که افراد مختلف نیازها و انتظارات متفاوت دارند و همچنین می تواند به شناسایی کاربر با توجه به آنچه که قرار است طراحی و پیاده سازی کنید، کمک کند.
در مقابل طراحی محصولات، خدمات و راه حل های مبتنی بر ترجیحات تیم طراحی، در بسیاری از رشته های طراحی محور انسانی قرار گرفته است تا پژوهش ها را جمع بندی کرده و شخصیت های خاص و الگوهای رفتاری را به عنوان داده برای تعریف شخصیت ایجاد کند. پرسوناها شخصی ها آرکه تایپ های معنی دار را ارائه می دهند که می توانید برای ارزیابی طراحی خود در برابر آن ها استفاده کنید.
جمع آوری داده ها و تجزیه و تحلیل داده ها، توصیف پرسونا، سناریوهای تجزیه و تحلیل مشکل و توسعه ایده، پذیرش از سازمان و دخالت تیم طراحی از مراحل مهم در طرح و استفاده از پرسونا هستند.
منبع: interaction-design.org