نگاه مثبت به موسسات کاریابی و حل معضل بیکاری

0

در سراسر دنیا مراکزی وجود دارند تحت عنوان موسسه ی کاریابی که وظیفه ی آنها کاریابی برای افراد جویای کار است. مراجعه به مراکز کاریابی یکی از شیوه های سنتی پیدا کردن کار در ایران هم محسوب می شود که به اعتقاد برخی این موسسات نقش کمرنگی در حل معضل بیکاری دارند.

باید گفت نسبت به موسسات کاریابی از سوی کارشناسان اقتصادی انتقادات بسیاری می شود که در این میان محمد صادقی نظر متفاوتی نسبت به این موسسات دارد.

افرادی که نگاه مثبتی به موسسات کاریابی ندارند، دریافت هزینه از کارجو و درصدی از حقوق اول او را در صورت مشغول به کار شدن یک مشکل اساسی این نوع موسسات می دانند. به اعتقاد منتقدین درواقع عملکرد و خروجی این مراکز در سطح کلان چندان سازنده به نظر نمی‌ رسد که اگر غیر از این بود قطعا شرایط متفاوت دیگری در حوزه ی اشتغال کشور برقرار بود.

برخلاف نگاه منفی برخی کارشناسان اقتصادی کشور نسبت به موسسات کاریابی، محمد صادقی نقش این نوع موسسات را در رونق اشتغال و هدایت جویندگان کار به سمت و سوی فرصتهای شغلی موجود را در جوامع توسعه یافته بسیار موثر می داند.

موسسه کاریابی, کاریابی

موسسه کاریابی, کاریابی

به گزارش سی اس وب به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، به اعتقاد این کارشناس اقتصادی، نقطه ی عطف و تاثیرگذار موفقیت مراکز مذکور در کشور‌های پیشرفته به ارتباط تنگاتنگ، موثر و دو طرفه ی این مراکز با کارفرمایان معطوف می‌ شود. ایشان عدم اطمینان کافی به این مراکز را دلیلی برای عدم بر قراری ارتباط سازنده دانست که در چنین فضا و بستری نمی ‌توان به موفقیت موثر و پایدار امیدوار شد.

این کارشناس مسائل اقتصادی همچنین تاکید کرد: نباید تعامل مثبت و سازنده ی مراکز مذکور با کارفرمایان و جویندگان کار را دلیلی برای تبدیل شدن این مراکز به کانونهای کار آفرینی دانست که اساسا این تفکر در شرح وظایف مراکز کاریابی نیست.

صادقی گفت: نقش آفرینی مثبت مراکز کاریابی زمانی نمود و بروز ملموس پیدا می‌کند که پیش نیاز‌های مرتبط با آن نیز فراهم باشد، در غیر اینصورت مراکز کاریابی نیز تابعی از واقعیت‌های اقتصادی و اجتماعی کشور خواهند بود.

ایشان افزود: به نظر می‌رسد، موفقیت کم رنگ مراکز کاریابی در هدایت موثر جوانان جویای کار به سمت فرصتهای شغلی از دو منظر قابل بررسی است که باید در وهله ی اول به مشکلات عمیق اقتصادی کشور و سپس به نارسایی‌ های موجود در کارکرد ضعیف برخی از مراکز مذکور توجه شود.

این کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه گفت: در شرایطی که رکود بر اقتصاد کشور خیمه زده، واردات کالا‌ها و اقلام غیر ضروری همچنان استمرار دارد، اقتصاد کشور وابسته به خام فروشی است و به تولید به معنای واقعی کلمه اهمیت چندانی داده نمی‌شود، به تبع آن نمی‌توان به گشوده شدن دریچه‌ای نو در حوزه ی اشتغالزایی کشور امیدوار بود.

به گفته ی صادقی درواقع مراکز کاریابی، در بستر واقعیتهای اقتصادی و اجتماعی جامعه نقش آفرینی می‌کنند و در فقر فرصتهای شغلی و انبوه مشکلات اقتصادی، نباید انتظار معجزه را از مراکز مذکور داشت که می خواهند تحولی عظیم در اشتغالزایی کشور ایجاد کنند.

ایشان در ادامه گفت: نکته بعدی به وجود انبوه فارغ التحصیلان بیکار باز می‌گردد که متاسفانه بخش قابل توجهی از آنها، عمدتا موفق به بایگانیِ حِفظیات تئوریکی شده ند که مهارت در آن جایی ندارد و به تبع در چنین شرایطی کارفرمایان به جذب نیروی مورد نیاز خود از این مراکز میل و رغبت چندانی نشان نخواهند داد.

کارشناس مسائل اقتصادی در آخر عنوان کرد: نقصان و نارسایی دیگر به نگاه غیر کارشناسی برخی از مراکز کاریابی باز می‌گردد و به تبع آن در صورت برنامه ریزی اصولی، تعریف و طراحی آمایش سرزمینی و نیاز سنجی صحیح و تعامل مثبت و سازنده تر میان کافرما و جوینده ی کار، امکان رسیدن به موفقیتهای بیشتر تقویت خواهد شد.

اشتراک:

نظرات بسته اند