آمار نشان می دهد کاریابی برای تحصیل کرده های کشور تبدیل به معضلی بزرگ شده است تا جایی که بخش اعظم بیکاران کشور را همین تحصیل کرده ها تشکیل می هند. طبق آمار، بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی کشور ۱۸.۵ درصد است.
به گزارش سی اس وب به نقل از مهر، مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اعلام این خبر گفت، بیشترین آمار بیکاری و به دنبال آن کاریابی مربوط به فارغ التحصیلان لیسانس است.
محمد سعید سیف ظهر یکشنبه در چهارمین همایش روز مهندس در دانشگاه صنعتی همدان، ورود به حوزه ی کسب و کار را نیازمند به خلاقیت دانست و افزود: آن طور که باید از وجود مهندسان برجسته و شاخص استفاده نشده است.
به گفته ی سیف برخی استانها در کشور با ۳۰ تا ۴۰ درصد بیکاری روبه رو هستند که در این میان آمار بیکاری فارغ التحصیلان و دانش آموختگان دانشگاهی ۱۸.۵ درصد است و بیشترین آمار بیکاری مربوط به فارغ التحصیلان مقطع لیسانس است.
ایشان آمار کل بیکاران در کشور را ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار نفر دانست که بیش از یک میلیون نفر از آنها فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند. طبق آمار ۳۰ تا ۳۵ درصد فارغ التحصیلان بیکار در حال کاریابی نیازمند کار مرتبط با رشته ی تحصلی خود هستند.
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در دهه ی ۹۰ هدفمند کردن فعالیتهای پژوهشی، ارتقای مهارت و اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی مدنظر قرار گرفت، گفت: پژوهش باید برای رفع مشکل جامعه و صنعت مدنظر باشد و از پژوهشهای کاربردی در جامعه استفاه شود.
سیف با بیان اینکه ۱۱۰ دانشگاه زیر نظر وزارت علوم به همراه ۴۵ واحد پژوهشی در کشور فعالیت دارند، گفت: ۱۳ هزار آزمایشگاه و ۸۰ هزار عضو هیئت علمی در دانشگاهای کشور فعالند و ۳۶۷ انجمن علمی و ۱۵۴ قطب علمی در کشور شناسایی شده است.
ایشان در ادامه با تأکید بر اینکه به عنوان دانشگاه باید کیفیت محصولات و فارغ التحصیلان را به منظور کسب اشتغال بهتر بالا برد، عنوان کرد: متأسفانه صنایع؛ سنتی و غیر رقابتی و متکی به رانت هستند و جایی برای فناوری و خلاقیت نیست.
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر اینکه عناصر مختلفی بین علم، صنعت، تولید و اشتغال ارتباط برقرار میکند، افزود: کارآموزی و کارورزی، پایاننامه ها، نظام پذیرش دانشجو، آئین نامه ی استخدام و ارتقا، قوانین و امور حقوقی، قطبهای علمی، مراکز پژوهشی و پژوهشکده ها و مراکز رشد و نوآوری از جمله عناصر است.
سیف در انتها بر ایجاد ضرورتها در دانشگاهها طی سالهای گذشته تاکید کرد و گفت: متاسفانه برخی معضلات هنوز رفع نشده و ارتباط صنعت و دانشگاه را با هم برقرار نکرده ایم.