معرفی سندروم های سازمانی

0

بعد از جست و جو در سایت کاریابی تهران و یا سایر شهرها، اگر به استخدام سازمانی در آیید و وارد شغل شوید، متوجه خواهید شد که در برخی از سازمان ها، سندروم هایی ایجاد می شود که بهتر است حتی به عنوان کارمند، با آن ها آشنایی داشته باشید.

معرفی سندروم های سازمانی

معرفی سندروم های سازمانی

سندروم های سازمانی

– تروریسم سازمانی

همان طور که از نام این سندروم پیدا است، تروری در سازمان صورت می گیرد، اما نه ترور به قصد کشتن فرد، بلکه ترور یک پست سازمانی و از بین بردن آن.
برخی از افرادی که در سطوح سازمانی مشغول به کار هستند، احتمال دارد به دلیل حفظ موقعیت خویش و حتی برای آماده سازی زمینه ی لازم برای ارتقا شغلی، افراد هم ردیف خود را نزد مدیران بد جلوه دهند و به این صورت موقعیت و شخصیت را ترور می کنند و تخریب می کنند. به این عمل تروریسم سازمانی می گویند.

– سندرم گروه اندیشی

ایم سندروم، در واقع نوهی نحوه تفکر است که در آن اعضای گروه، تحت فشار گروهی، تحت تاثیر جو قرار می گیرن و از ارزیابی های واقع بینانه باز می مانند و به یک راه حل که مورد نظر گروه است دل می بندند و آن را باور می کنند. این تفکر عوارضی را در پی دارد که از جمله ی آن ها می توان به:
توهّم آسیب ناپذیری
گریز از نقد منطقی
یک سو نگری و تعصب گروهی
کلیشه گرایی و تفکر قالبی
اِعمال فشار بر اعضا
چشم پوشی مفرط از لغزش های گروه
اتفاق آراء و توافق جمعی بی منطق و
نادیده گرفتن اطلاعات مخالف.

– سندرم آپولو

هنگامی که فردی دارای قابلیت بالایی است اما در جمع عملکرد خوبی ندارد و ضعیف است، این سندروم شکل می گیرد. بعضا در مباحث مدیریت منابع انسانی ذکر شده است که این سندروم به فردی اشاره دارد که که در رزومه خود، به طور اغراق آمیزی نتیجه و موفقیت تیم هایی که در آن حضور داشته را به خود نسبت می دهد اما بعد از استخدام، کارفرمایان متوجه می شوند که این افراد فاقد صلاحیت های لازم برای احراز شغل هستند.

– سندرم استکهلم

در این سندرم کارکنان سازمان که سرخورده از بی عدالتی در سازمان خود می باشند، با به اصطلاح «آدم بدها» که می‌توان آنها را رقبای خونین سازمان دانست احساس همبستگی بیشتری می‌کنند و در جهت تامین منافع رقیب بر‌ می آیند.

این ها، بخش از سندروم های سازمانی است که ممکن است بعد از استخدام در یک شرکت با آن رو به رو شوید. در بخش های آتی به تکمیل معرفی سندروم های سازمانی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

اشتراک:

نظرات بسته اند