بزرگ یا کوچک فرقی نمی کند، تمام شرکت ها برای پیشبرد امور کسب و کار خود معمولا به استخدام فریلنسر احتیاج پیدا می کنند.
استخدام فریلنسرها به کاهش هزینه ها و زمان در کسب و کار کمک قابل توجهی می کند.
اما زمانی که به سایت استخدام وارد شده و به دنبال فریلنسرهای حرفه ای می گردید، باید علاوه به جستجوی سوابق فریلنسرها، توانایی پرسیدن سوالات هدفمند از این افراد را به نحوی داشته باشید، که در نهایت بتوانید بهترین انتخاب و استخدام را برای گرفتن نتیجه ای ایده آل صورت دهید.
یک مصاحبه ی حرفه ای، بهترین روش برای تمیز دادن میان فریلنسرها و کشف نقاط قوت و ضعف ایشان در توانمندی برای پیشبرد پروژه ی شما خواهد بود.
در اینجا به 8 سوال مهم و کاربردی در مصاحبه ای که با یک فریلنسر انجام می شود، اشاره می کنیم.
1- چرا به عنوان یک فریلنسر کار می کنید؟
اولین چیزی که باید از یک فریلنسر پرسیده و جواب واقعی آن را کشف کنید، علت فریلنسر شدن وی است. اگر این شخص به این علت فریلنسر بودن را انتخاب کرده که کار کردن تحت شرایط پرفشار را دوست نداشته و یا بیشتر مشاغلی را که به او پیشنهاد شده، نپسندیده است، نمی تواند گزینه ی قابل اعتمادی باشد.
شما می باید فریلنسری را انتخاب کنید که به شغل خود عشق ورزیده و نسبت به حرفه ای که دارد، احساس مسئولیت و تعهد بالایی داشته باشد.
اگر تنها علت فریلنسینگ این افراد به مسائلی از قبیل علاقه به در خانه ماندن، همراهی بچه ها و… باشد، نمی توان انتظار داشت و مطمئن بود که این ماجرا مدت زمان زیادی به طول بینجامد. اما اگر علاوه بر این ها عشق به کار، انعطاف پذیری و آزادی عمل نیز وجود داشته باشد، می توانیم مطمئن باشیم که این فریلنسر تا آخر به تصمیمات خود پایبند بوده و آن ها را ادامه دهد.

چرا فریلنسر هستید؟
2- چه مدتی ست که به عنوان فریلنسر مشغول به کار هستید؟
بیشتر کارفرمایان از این سوال صرف نظر می کنند، زیرا این تصور وجود دارد که چنین سوالی برای فریلنسرهای تازه کار به میزان قابل توجهی ناامید کننده خواهد بود. اما پرسیدن چنین سوالی برای دریافت سوابق و تجربیات پیشین افراد کاملا ضروری می باشد. در نهایت این با شماست که علاقه مند به استخدام یک فریلنسر تازه کار باشید یا خیر.

چه مدت است که فرینلسر هستید؟
3- در اوقات فراغت خود به چه اموری می پردازید؟
چیزی که مسلم است، یک فریلنسر با خلقیات اجتماعی که خط مشخصی میان ساعات کاری خود و اوقات فراغت قائل شده و زمانی را نیز برای تفریح و خوشگذرانی اختصاص می دهد، بارها قابل اعتمادتر خواهد بود.
شما با شناخت عادت های وی می توانید ساعاتی در هفته را با او به تفریح پرداخته و باور داشته باشید که اینطور نتیجه ی بارها باکیفیت تری خواهید گرفت.
به طور کلی استخدام فریلنسری که توازن خوبی میان کار و زندگی برقرار کرده بسیار بهتر از استخدام آن هایی ست که تمام ساعات شبانه روز خود را غرق کار کرده و در نهایت با روحیه ای افسرده به تخت خواب می روند.

اوغات فراغت فریلنسرها
4- رویکردتان در مقابل زمان پایان پروژه چطور است؟
به هر حال ممکن است شما با یکی دو روز جا به جا شدن زمان پایان و تحویل پروژه مشکلی نداشته باشید و شاید هم داشته باشید. اما این به هیچ وجه چیزی نیست که بخواهید با فریلنسر استخدامی خود در میان بگذارید. همیشه باید به فریلنسر مقابل طوری قرار بگذارید، که زمان اتمام پروژه و تحویل آن قطعی و غیرقابل جا به جایی باشد.

deadline
5- آیا شما دارای فرم قرارداد شخصی هستید؟
برای پرسیدن این سوال دو دلیل مهم وجود دارد. اول این که با این سوال می فهمید که آیا این فریلنسر حرفه ی خود را به صورت رسمی و جدی پیگیری می کند یا نه. و دوم این که یک قرارداد صورت پروژه ی برونسپاری شده را رسمیت بخشیده و همه چیز را از ابهام خارج می کند. زمان اتمام قرارداد و تحویل پروژه نیز شامل همین ابهامات می شود.

قرارداد
6- آیا تا به حال کارفرمایی به یکباره با شما قطع همکاری کرده است؟
آیا تا به حال کارفرمایی به یکباره با شما قطع همکاری کرده است؟ اگر پاسخ مثبت باشد، باید در پس آن چرایی اش را هم سوال کنید.
البته زمانی که این سوال را می پرسید، باید توجه داشته باشید که هیچ پیش داوری نکرده و عجولانه قضاوت نکنید. در اصل در این مرحله شما به فریلنسر فرصت می دهید که توقعات خود از کارفرما را نیز در همین قالب عنوان سازد.
در واقع شما به دنبال کسی هستید که همیشه از موقعیت های گوناگون آموزش دیده و حتی از یک قرارداد نافرجام درسی آموخته باشد.

قطع همکاری
7- نتایج کار خود را چطور ارزیابی می کنید؟
بهترین پاسخی که در اینجا می توان شنید این است که ” بستگی به شرایط دارد، اما به طور مثال پروژه ای که من در سال … داشتم و…” و اینجا فریلنسر یک تجربه ی کاری و نتایج آن را برای شما بازگو خواهد کرد.
در واقع کشف می کنید که چطور این شخص در پروژه های مختلف از توانایی های خود استفاده کرده و نتایج به دست آمده را می سنجد.

مصاحبه با یک فریلنسر
8- تا به حال روی چه پروژه هایی کار کرده اید؟
سوابق پیشین و پروژه های برونسپاری شده ی قبلی اهمیت زیادی داشته و به هیچ وجه نباید از قلم بیفتند.
دقت داشته باشید که این فریلنسر روی کدام پروژه ها تاکید بیشتری داشته و تمایل دارد درباره ی آن ها توضیحات اضافی ارائه کند. ممکن است او درباره ی برخی پروژه ها با بی میلی حرف زده و علاقه ای نشان ندهد. به این شیوه به راحتی می توانید دریابید که آیا این شخص گزینه ی مناسبی برای قبول مسئولیتی که می خواهید به وی بسپارید؛ هست یا نه!
علاوه بر این شما می توانید درخواست مشاهده ی برخی نتایج پروژه های وی را کرده و مثلا اگر با یک فریلنسر طراح وب سایت حرفه ای طرف مصاحبه هستید، می توانید درخواست کنید تا او یکی از وب سایت هایی را که طراحی کرده، به شما نشان دهد.

دسته بندی پروژه ها