خوداشتغالی و دست زدن به چیزی شبیه به کسب درآمد با کار در منزل یا به راه انداختن کسب و کار استارت آپی اگر چه سهولت و روانی مخصوص به خود را دارد، اما استارتاپ ها با مشکلات متعددی نیز دست و پنجه نرم می کنند.
علاوه بر این اقتصاد کشور نیز گوشه چشمی به استارتاپ ها داشته و گویی همگی منتظر هستیم که جامعه ی خلاق و نوابغ ایران زمین با راه اندازی استارتاپ ها موفق چرخ اقتصاد را بچرخانند.
کسب و کارهای نوپا یکی در میان در همان ابتدای مسیر شکست خورده و از ریل خارج می شوند. و تعدادی نیز رشد و موفقیت چشمگیری داشته و به شرکت ها و کسب و کارهایی با سرمایه میلیاردی تبدیل می شوند.
اما بسیاری از همان استارتاپ هایی که شکست خورده و از دور رقابت خارج می شوند، ایده ای موفق داشته و قابلیت این را با خود به یدک می کشیده اند که به رشد و موفقیت برسند. برخی موانع و سنگ اندازی ها در حقیقت مانع موفقیت این استارتاپ ها شده است.

مشکلات پیش روی کسب و کارهای نوپا و استارتاپ ها
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این خصوص می گوید: تحریمها با وجود مشکلاتی که ایجاد میکنند، فرصت بینظیری ایجاد کرده که با استفاده از این فرصت باید به ارتقای بیشتر حوزه کسبوکارهای نو بپردازیم. وضعیت حال حاضر کشور مدیران و دستگاهها را مجبور به حرکت در مسیر تحول دیجیتال میکند و کسانی که فهم موقعیتشناسی و اقتصادی دارند در چنین شرایطی امیدوار هستند.
وی با اشاره به مشکلات و گرفتاری های نظام بهره وری اضافه می کند: بزرگترین امید در استارتاپها و کسبوکارهای نوپا مبتنی بر خلاقیت وجود دارد که نظام آنها بر ارتقای بهرهوری استوار است. تحول دیجیتال باید به ارتقای بهرهوری در حوزههای کشاورزی، سلامت، انرژی، آب و برق و بسیاری زیرساختهای دیگر، کمک کند. در این حوزه موانع گذشته پیش روی استارتاپ برداشته شده و گامی به جلو رفتهایم و مقاومتهایی که در گذشته وجود داشت تا حد بسیاری از بین رفته و فرهنگپذیرش استارتاپها ایجاد شده است.
به گفته ی محمد جواد آذری جهرمی تامین مالی کسب و کارهای نوپا می باید بر دوش صندوق های ریسک پذیر بوده و از این جهت ایده های ناب و خلاقانه سوخت نشود. وی تاکید می کند: اما در بسیاری از مناطق دورافتاده و شهرستانهای کشور خیلی از جوانان خلاق نیاز به منابع مالی اندکی دارند که به دلیل عدم حضور صندوقهای خطرپذیر و سرمایهگذاران، وزارت ارتباطات تامین مالی آنها را برعهده میگیرد ولی با حضور این صندوقها در این مناطق ادامه مسیر به آنها سپرده میشود.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی چه می گوید؟
به علاوه رئیس مرکز ملی فضای مجازی به خبرنگار ایسنا گفته است: ما تصدیگری دولتی در استارتآپها نداریم. درحقیقت نقش دولتها تسهیلگری است و کمک کردن به ایجاد نهادهای کمککننده مانند سرمایهگذاریهای خطرپذیر و تسهیلات بانکی و تامین بازار مناسب برای استارتآپهاست که تلاش میکند این کار را انجام دهد.
وی نیز به مشکلات تامین سرمایه در بخش استارتاپ ها پرداخته و ادامه می دهد: مشکلی که در حال حاضر وجود دارد، مشکل تامین مالی است که در کشور ما بسیار گران است. این باعث میشود استارتآپها ملزم شوند از خودشان خلاقیت زیادی نشان دهند.
رسول سراییان، رئیس سازمان فناوری اطلاعات نیز می گوید: کسبوکارهای نوپا چند مساله دارند. جلسات متعددی با این کسبوکارهای گذاشتیم، مسائل مشکلات و چالشهایشان را بررسی کردیم که چند محور اساسی داشت. مساله تامین اجتماعی، مالیات، ثبت شرکتها، انحلال، ایجاد هویت. همه اینها را تجمیع کردیم و مطالعات بینالمللی هم انجام دادیم، اینکه سایر کشورهای دنیا درباره این مسائل چه کار کردند. نماد تمام اینها طرح نوآفرین شد که آن را به هیات وزیران بردیم.