معمولا شغل هایی که ارتباط مستقیم با شکم مردم دارند رونق خوبی دارند. برای نمونه می توان به یک سوپر مارکت که در کنار یک مغازه لباس فروشی قرار گرفته اشاره کرد، با نگاهی به مشتریان هر دو مغازه میتوان تفاوت را فهمید.
فست فود و رستوران نیز چنین هستند اگر بازار هدف به درستی انتخاب شود در هر شرایطی رونق خواهند داشت حتی زمانی که بازار همه کاسبی ها خوابیده باشد. مشاوره راه اندازی فست فود پیش از تصمیم به چنین کاری لازم و ضروری است. چرا که باید برای رسیدن به موفقیت از تجربیات دیگران استفاده کرد. بدون برنامه ریزی هیچ کاری سر انجام خوبی نخواهد داشت!
خودتان صاحب امتیاز باشید یا نمایندگی؟
نخستین گام برای راه اندازی فست فود این است که تصمیم بگیرید خودتان امتیاز چنین کسب و کاری را بگیرید و یا اینکه زیر مجموعه ای از یک فست فود دیگر که بعنوان مثال پدر یا برادرتان صاحبش است باشید.
اینکه شما نمایندگی یک فست فود دیگر باشید مزیت ها و البته معایبی دارد. اولین مورد میتوان به این اشاره کرد که گرفتن نمایندگی ریسک های کار را کاهش می دهد. ازآنجا که این نام قبلا برای مردم آشنا بوده و شما بعنوان شعبه ای از آن فعالیت می کنید تا حد زیادی جلب اعتماد مشتری به سرعت پیش می رود.
اگر شما خودتان از صفر شروع کنید و بخواهید برند خودتان را داشته باشید نه تنها از حمایت شعبه مادر برخوردار نیستید بلکه در تقابل با چنین غولهایی که سطح شهر را گرفته اند قرار می گیرید. راستش را بخواهید در چند سال اول تنها در سطح محله تان شناخته می شوید نه بیشتر!
اما اینکه نمایندگی از یک فست فود بزرگ باشید همه اش مزایا نیست. از معایب این کار میتوان به پرداخت مبلغی همان آغاز کار برای گرفتن نمایندگی اشاره کرد. از آن گذشته در تعیین دکور، منو، و غیره شما چندان آزادی عمل ندارید و دائم از طرف شعبه مادر مورد بازرسی قرار می گیرید.
انتخاب جامعه هدف

راه اندازی فست فود
پس از آنکه تصمیم گرفتید نمایندگی داشته باشید یا یک فست فود مستقل، نوبت به انتخاب جامعه هدف می رسد. باید توجه داشته باشید که غذاهایی که سرو می کنید برای چه قشری از جامعه است. آیا مشتریان شما قرار است دانشجوها و کارمندان باشند یا اینکه قصدتان جذب مشتری هایی از بالای شهر و توریست ها است؟
موقعیت مکانی تعیین کننده نوع مشتری هایتان است. فست فودی که نزدیک یک دانشگاه باشد بدون شک بیشتر مشتری هایش دانشجو هستند که در این صورت نباید غذاهای چندان گرانقیمت در منو گنجاند. و همینطور در مکان های توریستی می توان کمی منو را رنگین تر کرد و بر قیمت ها افزود. پس مکان و جامعه هدف بسیار مهم است.
انتخاب منوی غذا ها
حالا که جامعه هدف را مشخص کردید لازم است منوی غذاهایتان را بنویسید. بعنوان یک فست فود تازه کار که در محله معمولی هستید لیستی از غذاهای دریایی و یا غربی در منو چندان موفقیت آمیز نخواهد بود. بنابر نیاز مشتری تان انواع غذا ها را در منو جای دهید.
مکان فست فود را انتخاب کنید
پس از انتخاب جامعه هدف و تنظیم منوی تان انتخاب مکانی مناسب که پر باشد از چنین مشتری هایی چندان دشوار نخواهد بود و معمولا در هر شهر چندین محل برای خواسته شما وجود دارد. کافیست که بهترین محل را انتخاب کنید. اینکه فست فود های دیگری در آنجا حضور دارند اصلا مهم نیست شما کار خودتان را بکنید و با برنامه پیش بروید. راستش را بخواهید اگر بهترین هم باشید همه مشتری ها را نمیتوان صاحب شوید.

منوی مناسب فست فود
ساعات کاری
حالا که همه چیز مشخص است. لازم است خودتان را با مشتری ها وفق دهید. اگر ساعاتی را که اوج ازدحام مشتری است را تعطیل باشید باید به زودی در فست فودتان را تخته کنید. با یک برنامه ریزی درست می توانید در ساعتی که مشتری ها هجوم می آورند همه چیز تان مهیا باشد و با یک پذیرایی جانانه در کمترین زمان مشتری را برای بازگشت دوباره ترغیب کنید.
از رقیبان غافل نشوید
حالا که همه چیز مشخص شده بهتر است به تمام فست فود ها در شعاع یک کیلومتری محل کسب و کارتان بروید و ببینید عامل موفقیتشان در چیست. حتی می توانید از مشتریان نظر خواهی کنید که چرا اینجا را برای خوردن غذا انتخاب کرده اند. با کنار هم گذاشتن امتیازات رقبا و استفاده از آنها می توانید در همان آغاز کار بهترین باشید!