مجوزها و نکات بهداشتی رستوران و کترینگ

0

هرچند بیشتر رستوران های امروزی از بهترین تجهیزات رستورانی بهره میبرند، درصورتی که به خوبی بهداشت رعایت نشود باز هم هیچ چیز تغییر نکرده و همواره مشتری ها در معرض خطرند. مهمترین قسمت رستوران آشپزخانه است که باید به صورت مرتب تمیز و بهداشتی شود.

راه اندازی رستوران شاید بیش از هر کسب و کاری نیاز به مدرک و اخذ مجوز داشته باشد. در این نوشته به مجوزها و روش های نظافتی رستوران اشاره می کنیم.

مجوزهای لازم بهداشت رستوران

ــ گواهی معتبر گذراندن دوره ویژه بهداشت اصناف.
ــ گواهی معتبرگذراندن آزمایشات پزشکی عدم ابتلا به بیماریهای خاص مسری
ــ گواهی معتبر عدم سوء پیشینه کلیه کارکنان رستوران
ــ کلیه مشاغل دارای کارت معاینه پزشکی باشند
ــ کارت واکسن کزاز الزامی ست

بهداشت رستوران

بهداشت رستوران

تجهیزات بهداشتی رستوران

ــ لباس آشپز و کمک آشپز و شاغلین مناسب باشد
ــ نظافت وسایل و حمام و سالن غذاخوری رعایت شود
ــ وجود اتاق لاکر و رخت کن مناسب در محل کار
ــ ممنوعیت ورود افراد متفرقه به آشپزخانه
ــ استفاده از روپوش مخصوص برای ورود به آشپزخانه
ــ در نظر گرفتن اتاق استراحت کارکنان با رعایت اصول بهداشتی
ــ نصب تابلو اعلانات و کارتهای بهداشت پرسنل درمکان ورودی آشپزخانه.
ــ نصب تابلو ممنوعیت استعمال دخانیات در آشپزخانه و فضاهای عمومی رستوران

نکات بهداشتی رستوران داری

ــ جلوگیری از کار شاغلینی که به سرماخوردگی و بیماریهای عفونی مبتلا هستند
ــ شاغلین آشپزخانه باید حتماٌ از کفش های مخصوص مطمئن و غیر سر استفاده نمایند
ــ وجود جعبه کمکهای اولیه در آشپزخانه و فضای نزدیک به سالن ضروری میباشد.
ــ شستشو و ضد عفونی کف و سطوح آشپزخانه با مواد شوینده و ضد عفونی کننده بصورت مرتب.
ــ در نظر گرفتن چک لیستهای نظافتی و اولویت های کاری برای قست های مختلف و نصب آنها در محل های مورد نظر.
ــ نمک پاشی تخته های کار در اتمام هر روز کاری
ــ در نظر گرفتن و اجرای برنامه نظافت هفتگی

نکات بهداشتی رستوران

نکات بهداشتی رستوران

ــ پوشش دیوار آشپزخانه باید تا زیر سقف از جنس سنگ و یا سرامیک مقاوم باشد
ــ پوشش کف آشپزخانه باید از جنس سنگ یا پوششهای غیر منفذ دار و غیر سر باشد و حتما در آن از شیب مناسب و شبکه آبرو استفاده شود
ــ نظافت سرویسهای بهداشتی مطابق با استانداردها و با مواد ضد عفونی کننده مخصوص صورت پذیرد و حتما در سرویسهای بهداشتی دمپایی مخصوص گذارده شود
ــ تمامی سطل های زباله باید دارای پلاستیک زباله با ظرفیت مطابق با سطل باشد و جمع آوری زباله ها باید به صورت بهداشتی صورت پذیرد و تمامی سطل های زباله قبل از پر شدن کامل با 4/3 ظرفیت تخلیه شوند
ــ کلیه مواد غذایی باید با روکش های سلفونی بهداشتی و یا درب مخصوص نگهداری شوند
ــ حمل و نقل مواد غذایی با اصول بهداشتی صورت پذیرد
ــ شستشوی ظروف مطابق با استانداردهای بهداشتی انجام شود
ــ پیشخوان ها و میزهای کار باید کاملا سالم باشند
ــ انتخاب کلیه ادوات صنعتی و کاربردی آشپزخانه باید از جنس استیل مقاوم و ضد زنگ باشد
ــ کلیه استیشن های و قسمت های سرد و گرم باید با فاصله از هم تعبیه گردند
ــ استیشن سالاد و آماده سازیهای سبزیجات، مرغ و گوشت و ماهی و قسمت های پخت باید از هم جدا باشند و این استیشن ها باید در سردترین مکان آشپزخانه تعبیه گردد
ــ باید در آشپزخانه یخچال ها و سردخانه های زیر صفر و بالای صفر وجود داشته باشد
ــ اصول نگهداری مواد غذایی در سردخانه ها و یخچالها رعایت شود

اشتراک:

نظرات بسته اند