فراموشکاری

0

ایا تا به حال برای شما پیش آمده است که برای به یاد آوردن بعضی چیز ها ساعت ها به فکر فرو بروید و هر چه فکر کنید هیچ به یاد نیاورید؟

این مسئله یک موضوع شایع و البته آزادهنده است که همه ی افراد در طول زندگی خود چندین بار به آن گرفتار می شوند. در برخی از افراد این مشکل بسیار جدی تر است.

فراموشکاری میتواند  مشکلات بسیاری را به همراه داشته باشد که بعضا پیامدهای ناگوار و جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت.

درست است که در برخی موارد فراموش تنها لذتی است که آدمی میتواند آن را تجربه کند اما بیشتر مواقع فراموشی به سراغ اطلاعاتی می رود که نباید.

هنگامی که در طول روز بارها و بارها به دلیل به یاد آوردن برخی از کلمات، نام ها، شماره های تماس، آدرس ها وبسیاری دیگر به مشکل میخوریم و این عذاب آورترین چیزی است که در طول روز ممکن است به آن دچار شویم.

شاید برایتان جالب باشد بدانید که چطور مغز انسان رو به فراموشی می رود. کتاب فراموشکاری زیگموند فروید به اینموضوع پرداخته است. در این کتاب زیگموند فروید شما را با روند فراموشکاری یک انسان و چگونگی مبتلا شدن افراد به فراموشی آشنا می کند و به تشریح ساز و کار حافظه‌ ی آدمی می‌ پردازد .

کتاب فراموشکاری زیگموند فروید

کتاب فراموشکاری زیگموند فروید

 

کتاب فراموشکاری با این جملات آغاز می‌ شود :

 

« اگر واقع‌ بینانه به عملکرد حافظه توجه کنیم ، به جای برداشت اغراق‌ آمیز از نیروی مغز آدمی ، به درک و احساسی فروتنانه دست می‌ یابیم . هیچ نظریه روان‌ شناختی مبتنی بر منطق تاکنون نتوانسته است به خاطر سپردن یا فراموش کردن را توجیه کند . در واقع تحلیل همه جانبه‌ ای در این عرصه انجام نگرفته است . بررسی رویاها و موارد آسیب‌ شناسی روان‌ شناختی نشان داده است برخی خاطره‌ ها که سال‌ ها پیش در قعر غبار فراموشی فرو رفته ، ناگهان در سطح حافظه ظاهر می‌ شود ، فراموشی و فراموشکاری به معمایی پیچیده‌ تر از خود حافظه تبدیل شده است … »

اما چه عواملی به فراموشکاری دامن می زنند؟

 

جالب است بدانید که تا به امروز نظریه ای قطعی در این باره ارائه نشده است اما موارد زیر می تواند به تقویت فراموشی بینجامد.

برخی از داروهایی که بعضی از افراد مصرف می کنند بر عملکرد سیستم عصبی بدن انسان تاثبر می گذارد و در نتیجه اختلالات حواس و حافظه را در پی خواهند داشت.

آنتی هیستامین ها: این دارو ها از رایج ترین داروهاییست که مصرف می شود. اما مصرف آنها به سرعت بر هوشیاری افرا تاثیر می گذارد البته تاثیرات آن بعد از 8 ساعت از بین می رود.

ضدافسردگی ها: این داروها به مرور زمان سیستم عصبی را مختل می کنند و باعث اختلال حواس می شوند. حتی ممکن است پزشک هم متوجه نشود یا به این توجه نکند که این اختلال ناشی از مصرف دارو است و آن را به عوارض بیماری ربط دهد بنابراین با گذشت زمان، اثر دارو حواس را مختل تر خواهد کرد که در این صورت درمان آن گاه طولانی و گاه ناممکن می شود.

در کنار این دارو ها، داروهای ضد فشارخون، مدر،  داروهای هورمونی و… از جمله داروهایی هستند که فرد را دچار اختلال حواس می کنند. داروهای گیاهی که حای زعفران، سیر، شاه دانه، گلبرگ و سرشاخه های آنست در دراز مدت اختلال حواس جدی را به همراه خواهند داشت.

اشتراک:

نظرات بسته اند