امروزه یکی از مهم ترین کسب و کار هایی که توجه مردمان زیادی را به خود جلب کرده است, راه اندازی رستوران ها و فست فود ها می باشد. لازم به ذکر است که یکی از بالاترین آمار ورشکستگی مشاغل, به همین دسته از کسب و کار تعلق گرفته است. نزدیک به 60% رستوران داران در سال اول شروع کسب و کار ورشکست شده اند و 80% آن ها در سال پنجم با این مشکل مواجه شده اند. باید بدانید که با وجود رقبای بسیار, داشتن یک کانسپت منحصر به فرد بسیار مهم می باشد.
علاوه بر داشتن یک کانسپ منحصر به فرد, می بایست در خرید نیمکت رستورانی و دکوراسیون زیبای رستوران نیز دقت نمایید. در مطلب زیر چندین عناصر کلیدی در طراحی کانسپ رستوران و فست فود ها را آورده شده است. اگر شما نیز قصد راه اندازی یک رستوران خوب را دارید با ما همراه باشید.
1. بسط دادن کانسپت
با توجه به میزان خلاقیت و تجربه ی اعضای تیم تان در پروژه های مشابه, مدت زمان شکل گرفتن و بسط دادن کانسپ می تواند بین چند هفته تا 6 ماه طول بکشد. همان طور که می دانید, کانسپ کسب و کاری مجموعه ای است که از گزارشات, چشم انداز ها, تحقیقات صنعتی و نوآوری, طراحی, نام تجاری و بازاریابی, مدیریت وتیم آشپزی, استراتژی , مدل سازی و … . همه ی این مجموعه می بایست در هماهنگی کامل با یکدیگر یک مجموعه یکپارچه ای را به وجود آورند. بهتر است بدانید که موفقیت و شکست کسب و کار شما بستگی به هماهنگی و همکاری هم زمان موارد بالا دارد. طرح کانسپت با طراحی دکوراسیون متفاوت است.
2. مزیت رقابتی
رستوران شما می بایست به گونه ای باشد که از دیگر ستوران ها متفاوت باشد. برخی از رستوران ها با تقلید از رستوران های موفق دیگر, تنها با تغییر دادن بعضی از جزییات, سعی بر نوآوری دارند. اما باید بدانید که این به معنای نوآوری نمی باشد و هیچ مزیتی در رقابت ایجاد نمی کند. بهتر است بدانید که اگر هیچ مزیت رقابتی ندارید, بهتر است که به هیچ عنوان رقابت نکنید, چراکه با شکست مواجه می شوید.
اگر دلیل برای رقابت کردن داشته باشید, ریسک شما در شکست خوردن کمتر خواهد شد. اگر بتوانید استراژدی مناسبی علاوه بر نیاز ها و خواسته های مشتری داشته باشید, می توانید احتمال موفقیت خود را بالاتر بدانید.
3. مشتری های خود را مشخص نمایید
اگر بخواهید کانسپت اولیه ی رستوران و یا فست فود خود را ایجاد نمایید و سپی برای پیدا کردن افراد و مشتری های مطابق با آن تلاش کنید, باید بدانید که این کار امری کاملا غلط است. باید بتوانید بازار کار را بشناسید و آن را تجزیه و تحلیل نمایید و روند کاری خود را بهتر مدیریت کنید. بهترین راه برای شروع آن است که خود را به جای مشتری بگذارید و و رستورانتان را تجسم کنید. سعی کنید به سوالاتی پاسخ نمایید:
او کیست؟ می خواهید چه کسی بر سر آن میز بنشیند؟ به چه چیزی علاقه دارد؟ چه چیز هایی را دوست ندارد؟ چرا یر سر این میز نشسته است؟ مشتری به چه چیز هایی نیاز دارد؟ مشتری های شما چه چیزی را دوست دارند چندین بار تجربه نمایند که قادر به پیدا کردن آن در جایی دیگر نیست؟
این سوال ها تنها چند نکته برای جرقه ی تفکری خلاقانه است. اگر بتوانید شناخت کافی از مشتری خود و شخصیتش و نیاز هایش داشته باشید, می توانید استراژدی متوازنی برای رسیدن به موفقیت بیابید. بهتر است بدانید که این کسب و کار ریسک بالایی را به همراه دارد, اگر می خواهید کسب و کار خود را زنده نگه دارید باید توانایی ریسک کردن را داشته باشید.

نیمکت رستورانی
4. طراحی رستوران شما
کانسپت شما اسکلت اصلی یک استخوان بندی به حساب می آید. اگر یک کانسپت قوی و واضح و پلت فرم مناسب داشته باشید, با مانع های کمتری مواجه خواهید شد. باید مسائل زیر را مورد بررسی قرار دهید.
فضای مورد نیاز برای بسط کانسپت چه اندازه باشد؟ چند متر مربع برای هر فرد اختصاص داده شود؟ آشپزخانه دارای چه متراژی باشد؟ همه ی فعالیت ها و نقاط قوت را شناسایی کنید. امکاناتی برای افراد معلول و کودکان در نظر بگیرید.
5. هزینه های کلیدی
یکی از مهم ترین مواردی که یک رستوران دار و مالک فست فود باید به آن فکر کند, هزینه است. هزینه ای که برای این کار در نظر می گیرید, دید شما را واضح تر نسبت به مکان و ابعاد رستوران شما می کند. برای راه اندازی یک رستوران و یا فست فود باید برای هر مترمربع چند صد هزار تومان هزینه کرد این مبلغ احتمالی می تواند حتی بیشتر هم باشد. بازه ی قیمتی می تواند بین 800 هزار تومن تا یک میلیون و دویست هزار تومان باشد.
اگر کانسپت شما دارای ابهام باشد, هزینه ها می توانند به سرعت افزایش یابد. بسیاری از رستوران ها و فست فود ها پیش از راه اندازی خود با شکست مواجه می شوند و علت اصلی آن محاسبه ی اشتباه هزینه های اولیه می باشد. هیچ فرمول دقیقی برای انجام محاسبات وجود ندارد ولی داشتن یک کانسپت واضح و مشخص می تواند شما را در کنترل بودجه و برنامه ریزی کمک دهد.
6. داشتن متخصصان مناسب این کسب وکار
هیچ رستوران و یا فست فودی اگر مشتری مناسب نداشته باشد, نمی تواند موفق شود. پس برای موفقیت در این کسب و کار مردم حرف اول را می زنند. مردم در این کسب و کار نقش بازیگران در اجرای نمایشنامه ها را دارند.
7. گسترش نام تجاری
نظریه هایی حاکی از اینکه لوگو و رنگ, همه ی آن چیزی است که شما برای بخشیدن به برند خود نیاز دارید, در واقع این چنین نیست, شما علاوه بر رنگ و لوگو به فاکتور های بیشتری نیاز دارید. کیفیت بالای غذای رستوران شما یکی دیگر از مهم ترین عوامل جذب مشتری است.