نکات عجیب در مورد مصر باستان که احتمالا نمی دانید

0

مصر و اهرام ثلاثه اش برای تمامی افراد در دنیا شناخته شده است. مصر باستان، تمدنی در دره رود نیل در شمال شرقی آفریقا است که در آن دوره ی تاریخی زنان دارای حقوقی کاملا برابر با مردان بوده اند. جالب است بدانید که در آن دوران زنان در دارایی های مشترک با همسرشان دخیل بوده اند، همچنین دارای نقش مشخص و آشکاری در زندگیشان داشته اند و افراد دیگر نیز با احترام کامل با آن ها رفتار می کرده اند.
در خصوص مدرسه و کتاب های درسی در خصوص هرم ها و مومیایی های این تمدن خوانده ایم ولی باید بدانید بعضی حقایق جالبی درباره مصر باستان وجود دارد که احتمال دارد هیچ وقت به گوشتان نخورده باشد و حتی تصور هم نکرده باشید. به طور مثال فرعون ها هیچ شباهتی به عکس ها و تصاویری که تا به امروز دیده اید نداشته اند و برخلاف تصوراتتان تمامی آن ها مردانی چاق و بد اندام بوده اند. با ما همراه باشید تا در ادامه ی این مطلب ۱۵ حقیقت جالب در مورد مصر باستان را بیاوریم.

حقایق جالب در مورد مصر باستان

حشرات حکم فاجعه را داشتند

مسئله ی بسیار عجیب و جالب دیگری این بود که حشرات از حیوانات وحشی و خطرناک بیشتر هراس داشتند. حشرات باعث زندگی سخت و ملالت آور مصریان باستان شده بودند. مردمان آن زمان از هر روشی برای دفع و دوری حشرات استفاده می کرده اند. از روغن و پودر گیاهان تنها برای دور کردن حشرات استفاده می کردند. به طور مثال برای در امان بودن از شپش سر موهایشان را از ته می زدند. ولی هیچ یک از این روش ها برای دوری حشرات کارساز نبودند. به صورتی که امکان داشت گروهی بزرگ از زنبور ها و حشرات موزی کل زرعه را نابود سازند و مردم بدون آذوقه باقی بمانند.

مراجعه به متخصص پروکتولوژی (متخصص رکتوم، روده و مقعد) در آن زمان زیاد بوده است

همان طور که می دانید مصری ها در پزشکی و طب توانایی های زیادی داشتند و متخصص های زیادی در زمینه های مختلف پزشکی نظیر دندان پزشکی و چشم پزشکی و حتی جراحی داشته اند. جالب است بدانید که پروکتولوژیست ها مراجعه کننده های بیشتری را در زمان باستان داشته اند. علت آن هم این است که در آن دوران مردم بیشتر زمان خود را صرف خوردن و آشامیدن می کرده اند. به همین جهت اکثر مردم برای تنقیه ی روده نیازمند بوده اند. لازم به ذکر است که پرولوژیست ها امورات مربوط به دندان پزشکی هم انجام می داده اند و وضعیت سیستم گوارش فرعون ها را هم کنترل می کرده اند و توصیه های لازم پزشکی را نیز ارائه می داده اند.

مصر باستان

مصر باستان

کوتوله بودن امتیازی ویژه به شمار می آمد

در دوران مصر باستان کوتوله ها را هدیه ای از جانب خدا می پنداشتند و به همین جهت این دسته از افراد از امتیاز زیادی برخوردار بودند. بیشتر کوتوله ها در پست های مهم مدیریتی مشغول به کار می شدند. به طور مثال شغل هایی نظیر دستیار شخصی، محافظ طلا و جواهر و یا خادم های اشراف زاده ها دریافت می کردند.

برای خوشبو کردن بدن های کثیف از دئودرانت استفاده می کردند

هوای بسیار گرم در مصر و شغل های سخت موجب می شد بدن افراد در آن دوران بوی خیلی بدی به خود بگیرد. مردمان مصر باستان دو راه برای رفع بوی بد بدن داشتند. یک اینکه مو های خود را به صورت مرتب می تراشیدند چراکه معتقد بودند مو ها علت اصلی بوی بد بدن هستند. و دیگر اینکه از دئودورانت‌هایی که حاوی مواد مختلفی بود همچون برگ‌های سوزنی کاج، دارچین، مرکبات، گل‌ها و حتی تخم شترمرغ استفاده می‌کردند. دئودرانت ها را به صورت توپ های کوچک درت می کردند و در زیر بغل خود می گذاشتند تا چند ساعت بوی خوب مواد بوی عرقشان را پخش نکند.

مرد ها در آن زمان در خیابان به زن ها متلک می اندختند

در دوران مصر باستان مرد ها برای آن که توجه زنی را به خود جلب کنند با دهان خود سوت می زدند. طبق نوشته های اولین تاریخ نگار یونانی به اسم هرودوت مرد های جوان طی مسیر رسیدنشان به جشن هایی که در معبد ها برگزار می شد، سوار بر قاسق می شدند و لباس هایشان را از تن خارج می کردند و برای زنان در ساحل سوت می زدند. در آن دوران این آزار خیابانی جرم به حساب نمی آمد و هیچ مردی را برای متلک و اذیت و آزار مورد تنبیه قرار نمی دادند و آن فرد مجرم به حساب نمی آمد.

رژ لب هایی که آن زمان استفاده می شد از حشرات له شده تهیه می شد

در مصر باستان از اسید کربنیک قرمز رنگی که از حشره هایی نظیر قرمزدانه مکزیکی و شپشک به دست می آمده برای ساخت وسایل آرایشی کاربرد داشته است. در آن زمان حشرات را می جوشاندند و له می کردند و از رنگ قرمزشان برای ساختن وسایل آرایشی نظیر رژ لب استفاده می کرده اند.

فرعون‌ها از برده‌های خود به عنوان مگس‌کُش استفاده می‌کردند

در جوامع امروزی از قرص های حشره کس و یا اسپری های مگس کش از شر این حشرات آزار دهنده و مزاحم راحت می شویم. جالب است بدانید که در دوران مصر باستان فرعونی مشهور به پپی دوم برده های خود را مجبور می کرده تا به بدن خود عسل بمالند تا مگس ها و پشه ها به سمت او جذب شوند و این پادشاه مغرور را از شر حشرات نجات دهند.

مردمان مصر آرامگاه هایشان را نظیر خانه زیبا می کردند و غذا هم در آن می گذاشتند

مصریان باستان به زندگی بعد از مرگ اعتقاد داشتند. آن ها تصور می کردند که انسان ها بعد از مرگ به وسایلی برای مومیایی شدن نیازمندند. به همین دلیل قبر های بزرگی برای هر فرد با وسایل می ساختند و لوازم آرایشی و غذا نیز برای قبر ها مهیا می کردند و حتی برده های فرد فوت شده را نیز با جسد در قبر می نهادند تا در زندگی بعد از مرگشان نیز هنوز به اربابش خدمت نماید.

مصر باستان

مصر باستان

فرعون های مصر اکثرا به چاقی شدید مبتلا بودند

در تمامی عکس ها و تصاویری که از مصر باستان وجود دارند، فرعون ها را مرد هایی خوش اندام و ورزشکار نشان داده اند ولی دانشمندان با تحلیل کردن اشعه های ایکس از مومیایی های مصر نشان داده اند که این عکس ها حقیقت ندارند و در واقع مردمان شریف و اصیل مصر علی الخصوص فرعون ها بسیار چاق و بد اندام بوده اند و از سلامت جسمی برخوردار نبودند. علت اصلی چاقی بیش از حد این دسته افرد نیز رژیم غذایی مملو از چربی های مضر، الکل و کربوهیدرات ها بوده است.

مرد های مصر باستان نیز آرایش می کردند

در آن زمان مرد ها نیز همچون زن ها آرایش می کردند. این عمل سه علت داشته است. آن ها معتقد بودند که آرایش پوست افراد را از تابش مضر اشعه ی خورشید در امان نگه می داشته است. آن ها اعتقاد داشتند که خدایان به اسم های Ra و Horus با مردانی که آرایش می‌کردند مهربان‌تر رفتار می‌کنند. آرایش جنبه ی درمانی داشته است.

کودکان تا پیش از نوجوانی لباس بر تن نمی کرده اند

در مصر باستان کودکان لباس و کفش نمی پوشیدند. پدر و مادر ها سر فرزندانشان را با تیغ می تراشیدند و تنها یک بافت باریک و بلند در پشت سرشان باقی می گذاشتند. آن ها معتقد بودند این امر سر را از وجود شپش ها در امان نگه می داشتند. دختر ها و پسر های برهنه تنها پابند و دستبند و گردنبند بر تن می کردند.

مصر باستان

مصری ها ازدواج آزمایشی داشتند

مسئله ی بسیار جالب در دوران باستان این است که ازدواج زوجین در هیچ دفتر و یا سندی ثبت نمی شده است و زن و شوهر ها کاملا ساده زندگی مشترکشان را شروع می کرده اند. با این حال آن ها قرار دادی برای توافق های مالی جهت طلاق دادن ثبت و امضا می کرده اند. بعضی از این قرارداد ها اسمی همچون اعتبار نامه ازدواج داشته است . به همین ترتیب زمانی که زوجین با یکدیگر کنار نمی آمده اند و یا یکی از آن ها مشکلات باروری داشت زوجین بدون هیچ گونه مشکلی از یکدیگر جدا می شدند. در آن دوران دغدغه و مشکلاتی برای طلاق وجود نداشته است.

مرد ها دوران قاعدگی داشتند

در دوران مصر باستان مرد ها نیز دوران قاعدگی داشتند. در آن زمان در صورتی که یک مرد در ادرار خود خون نمی دید او را بیمار می پنداشتند. مسئله ی عجیب این است که اکث مصری ها دچار تب حلزون می شدند که توسط آب آلوده دچار می شده اند. شیستوزمیازیس نوعی بیماری است که از نوع خاصی کرم انگلی به اسم کپلک خون ایجاد می شده اند. نام علمی این بیماری شیستوزوما نام دارد. این بیماری موجب عفونت دستگاه ادرای و حتی گوارشی می شود. علائم آن عبارت اند از: درد شکمی، اسهال، مدفوع خونی یا خون در ادرار . نوع مزمن این بیماری موجب کم خونی، ناباروری و حتی مرگ می شود.

در دادگاه ها همیشه تصور می کردند متهم گناهکار است در صورتی که خلاف آن را ثابت می کردند

در سیستم قضایی مصر تمامی متهم ها را گناه کار می پنداشتند مگر آن که ثابت می شد اشتباه است. آن ها می گویند همه بی گناه هستند مگر آن که خلافش ثابت شود ولی در عمل کاملا به صورت دیگری عمل می کنند. برای ثابت کردن اثبات راستی هم راه سختی در پیش داشتند چراکه متهم را آن قدر شکنجه می دادند مگر آن که صحت گفته هایشان را ثابت کنند.

مجسمه ها حکم محکومین را مشخص می کردند

در بین سال های ۱۰۶۹ تا ۱۵۵۰ قبل از میلاد مسیح روحانیان مذهبی خود را در روند قضاوت دخالت می دادند و زمانی که قاضی نمی دانست چه حکمی را باید به متهم اعلام نماید، روحانیان با استفاده از مجسمه ی مقدس خود به یاری او می رفتند. جالب است بدانید که دو حکم روی پاپیروس ثبت می شده است و مجسمه را مابین دو کاغذ می گذاشتندو مجسمه به طرف هر یک از ایم کاغذ ها باز می گشت حکم متهم همانی می شد که بر کاغذ نوشته شده بود. لازم به ذکر از که برخی از روحانیون متقلب با دریافت پول و رشوه کاری می کردند که سر مجسمه طی چرخش به نفع متهم بایستد و متهم از حکم مجازات خلاص می شدند.

بهتر است بدانید که خیلی از اشراف زاده های مصرباستان در اطراف شهر ممفیس زندگی می کردند و تعدادی از تاریخ نویسان اعتقاد دارند که آن ها در ویلاهایی بسیار زیبا از جنس چوب و خشت زندگی می کرده اند. تمامی ویلا ها را دیوار های بسیار بلند احاطه می کرده اند وهر کدام باغی نیز داشتند که در باغ یک استخر پر از ماهی وجود داشت و در سطح آب استخر ها نیلوفر های آبی می پوشاندند. در یک سمت استخر، معبدی کوچک قرار داشت که افراد خانواده در آن جا عبادت می‌کردند.
مصریان اعتقاد دارند در اول دنیا یک دریایی بزرگ بوده و از تلاطم های دریا زمین به وجود آمده است. از همان آب‌هایی که خدای آفتاب، راع، از آن‌ها متولد شده بود، تپه اولیه سر برآورد. این تپه چهار فرزند داشت: شو ( هوا)، تفنوت (آب )، گب ( خاک )، نوت (آسمان )
فرزندان گب و نوت نیز ازیریس (زندگی گیاهان)، ایزیس (زمین حاصلخیز)، ست (خشکسالی) و نفتیس (بیابان) بودند. به اعتقاد آن ها وقتی که انسان ها به وجود آمدند خدایان خود را از پیش چشم آن ها دور کردند به قدری که نامرئی شدند.

اشتراک:

نظرات بسته اند