به طرف مقابلتان خوب گوش دهید

0

برای اینکه در روابط اجتماعی موفق شویم، میبایست درک درست از ارتباطات نیز داشته باشیم. ارتباطات به معنی درست حرف زدن و درست شنیدن است. یکی از بزرگترین اشتباهاتی که در ارتباطات صورت میگیرد، درست گوش ندادن به طرف مقابلمان است.
اگر پیام گوینده یا رابطه با لو برایتان اهمیت دارد، تنها شنیدن مهم نیست، بلکه باید واقعا گوش کنید. گوش کردن را هرگز نباید نیمه دیگر صحبت کردن تلقی کرد. باید به غیر از گوش از قلب و چشمان خود نیز مدد بگیرید و به اصطلاح به سخا گوینده گوش دل بسپارید . استماع واقعی مستلزم آن است که به طور موقت احساست شخصی، انتظارات و پیش داوری ها را از دخالت در قدرت شنوایی خود دور نگهدارید و به همه چیز از دریچه ی چشم گوینده بنگرید. حسن استماع کار دشواری است و انرژی زیادی می طلبد. وقتی واقعا گوش می کنید، فشار خونتا بالا می رود، دمای بدنتان افزایش می یابد و ضران نبضتان شدید تر می شود.
تحقیقات نشان می دهد که نیروی مورد نیاز برای دقیق شنیدن تقریبا برابر انرژی مورد نیاز برای حفر یک گودال است. فقط کافی نیست که از این به بعد با خود قصد کنید که با دقت به سخنان دیگرا گوش بسپارید. دقیق گوش کردن مهارتی است، که باید فنون آ را آموخت. آیا اجازه می دهید مادرتان که یک جراح نیست شما را مورد عل جراحی قرار دهد. احتمالا خیر، مگر آنکه او جراحی را آموخته باشد. اگر خواستن، بدونتوانستن باشد تنها میتوان آن را یک خوش اقبالی محض نامید. آموختن فن پیچیده ی حسن استماع یاز به تمرین و مهارت قابل ملاحظه ای دارد. ما عادات نامطلوب فراوانی داریم و طبعا مایلیم بر آنها چیره شویم که یکی از آنها سرسری شنیدن است. خوب گوش کردن کار دشواری است. به همین دلیل اغلب از پرداختن به آن شانه خالی می کنیم.

مهارت خوب گوش دادن در ارتباطات

مهارت خوب گوش دادن در ارتباطات

سرسری گوش کردن دلایل زیادی دارد که به برخی از آنها در زیر اشاره می شود:
–    فکر میکنیم که خودمان مطالب بهتری برای گفتن داریم.
–    گوینده، انگیزه ای را برای شنیدنبرایان تدارک ندیده است.
–    تصور می کنیم که آنچه را گفته خواهد شد از قبل می دانیم.
–    محیط گفت و شنود محیط نامناسبی است و به سهولت موجب پرت شدن حواس می شود.
–    گوینده یا پیامش را دوست نداریم.
–    ذهنمان بسته است.
–    فقط به آنچه توجه مان را جلبمی کند گوش میسپاریم.
–    در نتیجه گیری کردن مطلب، شتاب به خرج می دهیم.
–    ترجیح می دهیم خودمان حرف بزنیم.
–    حواسمان را جمع نمیکنیم.
–    صرفا گوش می کنیم که مجالی یابیم تا حرف طرف مقابل را قطع کنیم و خود داد سخن دهیم. توانایی گوش کردن یکی از اهرم های مهم مدیریت است اما متاسفانه در قلمرو مدیریت کم ترین به به آن داده میشود.
دقیق شنیدن عامل مهمی در درک کردن دیگران است و در عین حال موانع، فیلتر ها و تفاوتهای ارتباطی را فرو می پاشد. برای ایجاد و حفظ روابط خوب و مطلوب و جلوگیری از اختلاف نظرها، کشمکش ها و سو تفاهم ها باید دقیق شنیدن را آموخت و به کار بست. اگر از کسانی که در محیط کار با دیگران خوب ارتباط برقرار می کنند، رمز موفقیتشان را سوال کنید، نود درصد از پاسخ ها حایت از آن دارد که این افراد با دقت و متانت به سخنا همکاران و اطرافیتن خود گوش می دهند.
شما میتوانید با مراجعه به سایت دانلود کتاب رایگان فیدیبو ، کتاب های مختلفی در زمینه ی مهارت اجتماعی و ارتباطات به رایگان دانلود کرده و مهارت های بیشتری کسب کنید.

اشتراک:

نظرات بسته اند