آشنایی با هر آنچه که در مورد طراحی دکوراسیون رستوران لازم است بدانید!

0

با اینکه در امر طراحی رستوران هیچ محدودیتی وجود ندارد اما تقریبا بیشتر رستوران ها با تقلید از یکدیگر و یا یک رستوران معروف سعی دارند خود را به نوعی مطرح کنند. حتی مراکزی جهت آموزش طراحی داخلی رستوران راه اندازی شده تا به کمک کارآفرینان خوش فکر بیایند و راهکارهایی را که برای موفقیت به آنها نیاز دارند را گوشزد کنند. به طور کلی می شود گفت آنچه که یک رستوران را به محبوبیت می رساند غذا در کنار طراحی درست و سنجیده است!

در این مقاله سعی شده تا به انواع دکوراسیون و اهمیت آن پرداخته شود. مقاله مناسب افرادی است که قصد راه اندازی رستوران یا کسب و کارهای مشابه را دارند و در تلاشند گام های ابتدایی را اصولی بردارند.

طراحی دکوراسیون رستوران شامل چه مواردی می شود؟

طراحی رستوران یکی از مواردی است باید از همان اوایل راه اندازی این کسب و کار صورت گیرد دکوراسیون رستوران شامل دو بخش طراحی داخلی و طراحی خارجی می شود و هر دوی این بخش ها بسیار مهم اند.

طراحی خارجی رستوران: این نوع طراحی مربوط به بخش بیرونی رستوران می شود و شامل مواردی چون تابلو و بنر، ویترین، درب ورودی، پارکینگ و فضای جلوی رستوران می شود و باید طوری طراحی شود که از دور بیننده دریابد که محل مورد نظر یک رستوران و غذا خوری است!

طراحی خارجی رستوران

طراحی خارجی رستوران

طراحی داخلی رستوران: پس از آنکه مشتری از دور با دیدن نمای بیرون رستوران تصمیم گرفت که برای غذا خوردن وارد این مکان شود، از آن به بعد آماده سازی روانی مشتری برای غذا خوردن و پول خرج کردن بر عهده دکوراسیون داخلی رستوران است. باید فضای داخلی طوری طراحی شود که مشتری بداند قرار است با چه نوع غذاهایی، چه کیفیتی و چه قیمت هایی رو به رو شود. البته منوی رستوران چنین مواردی را ذکر می کند ولی قبل از باز کردن منو دکوراسیون و حال و هوای رستوران همه چیز را به مشتری فهمانده است!

طراحی داخلی رستوران

طراحی داخلی رستوران

سبک های طراحی رستوران

همه رستوران ها یک مدل نیستند و خدمات یکسانی هم ارائه نمی دهند. بسته به نوع خدمات رستوران ها می توانند به سبک های مختلفی طراحی شوند. تقریبا هیچ قانونی برای طراحی دکوراسیون رستوران وجود ندارد و هر کسی طبق خلاقیت و ایده ای که دارد می تواند رستوران را تزیین کند. اما به طور کلی چند نوع رستوران در کشور ما وجود دارند: ساده، سنتی، کلاسیک و مدرن.

رستوران ساده: این نوع رستوران به صورت ساده طراحی می شود به طوری که مشتری در آن احساس راحتی کند. میزو صندلی، منوی غذا، خدمات پرداخت و همه چیز طبق روال عادی جامعه و مطابق با زندگی روزمره مردم طراحی می شود. به گونه ای که همه جور افرادی برای صرف غذا به این مکان مراجعه کنند و فارغ از تجملات و چشم و هم چشمی هر غذایی را که میل دارند سفارش دهند. اغلب طبقه متوسط و ضعیف تر جامعه مشتری چنین مکان هایی هستند. اما این بدین معنا نیست که کیفیت کارشان پایین است!

طراحی رستوران ساده

طراحی رستوران ساده

رستوران سنتی: آنچه که یک ایرانی هر چقدر هم با کلاس باشد از آن نمیتواند بگریزد رفتن به یک رستوران سنتی است! رستوران های سنتی ایران از گذشته وجود داشته و هنوز هم پر مخاطب اند. در رستوران سنتی دیوارهای آجری، تخت و پشتی، حوض و فواره، گلدان های زیبا و قالیچه های خوش رنگ دست بافت به همراه تابلو هایی با مضمون شاهنامه و آینه کاری و منبت کاری به چشم می خورند.

غذا خوردن در چنین مکانی برای هر فرد ایرانی و حتی غیر ایرانی جذاب و دلچسب است. از آنجایی که چنین رستوران هایی در منوی خود بیشتر سعی دارند غذاهای اصیل ایرانی مثل کباب، دیزی و انواع پلو و خورشت ها را داشته باشند معمولا یک پای ثابت غذاها هم سبزی جات هستند که رایحه آن در تمام فضای رستوران پخش می شود. البته صدای موسیقی سنتی هم در فضا تنین انداز است.

طراحی فضای رستوران سنتی

طراحی فضای رستوران سنتی

رستوران کلاسیک و مدرن: همانطور که از نام این رستوران پیداست در طراحی آن سعی می شود تا به سبک و سیاق اروپایی تزیین شود. از آنجایی که دنیا در حال پیشرفت است رستوران های کلاسیک و مدرن هم همگام با فناوری پیشرفت می کنند. روز به روز متریال های جدیدی برای طراحی عرضه می شوند و رستوران های مدرن هم از این فرصت بهره برده تا بهترین طراحی را داشته باشند. معمولا منوی غذایی چنین رستوران هایی هم کمی عجیب و غربی هستند.

انواع غذاهای غربی، سالادها و دسرها را می توان در چنین مکانی یافت! مخاطب چنین رستوران هایی بیشتر نسل جوان و پولدار جامعه هستند.

دکوراسیون رستوران کلاسیک

دکوراسیون رستوران کلاسیک

نقش منوی رستوران در طراحی دکوراسیون

همانطور که پیش تر گفته شد نوع و سبک طراحی رستوران باید معرف غذا و خدماتی باشد که در آن ارائه می شود. منوی رستوران با طراحی آن رابطه مستقیم و تنگاتنگی دارد. برای مثال در یک کافه سنتی انتظار وجود یک دیزی سنگی را دارید تا یک رستوران مدرن!

قبل از هر چیز باید منوی رستوران را طراحی کرد و مشخص کرد دقیقا قرار است چه غذاهایی در آنجا سرو شوند. طراحان دکوراسیون با علم به اینکه قرار است چه خدماتی در مکان مورد نظر ارائه شوند راحت تر اقدام به طراحی می کنند. اینکه یک رستوران مدرن باشد یا سنتی قبل از آنکه به بودجه مربوط شود به منوی رستوران ربط دارد.

منوی رستوران

منوی رستوران

با اینکه مشتری برای سفارش غذا به منو مراجعه می کند ابتدا تابلو ها، تصاویر و رنگ های به کار رفته در طراحی داخلی رستوران نظرش را جلب می کنند. بی شک در جایی که بیشتر تصاویر کباب و غذاهای سنتی ایران دیده می شود کسی انتظار اینکه پیتزا یا غذایی غیر ایرانی را در منو ببیند ندارد.

در واقع هر آنچه در منوی رستوران وجود دارد باید به نحوی جلوه ای از آن را در دکوراسیون منعکس کرد. لازم نیست حتما تصویری از غذا باشد گاهی یک رنگ باعث می شود تا ذهنیت ها به سمتی که می خواهید هدایت شوند. همانطور که در فست فود ها رنگ های قرمز و زرد بیشتر به کار می روند و نمایانگر غذاهایی هستند که با سس خورده می شوند و اشتها را تحریک می کنند.

لوگوی رستوران هزاران سخن برای مخاطب دارد

امروزه هر برند و کسب و کار لوگوی خاص خود را دارد. لوگو راحت تر از هر نام برندها در ذهن ها ماندگار می شود و هزاران پیام دارد. طراحی لوگو کار اصلا راحت و ساده ای نیست. هر چند ابزار چنین کاری در دسترس همگان هستند اما برای طراحی یک لوگو تنها ساخت یک شکل گرافیکی زیبا کفایت نمی کند. لوگو باید طوری طراحی شود که معرف خدمات کسب و کار باشد. اینکه یک لوگو مثل اپل در ذهن ها باقی مانده فقط به واسطه آن سیب گاز گرفته شده نیست. سالها تلاش و کیفیت محصولات این برند در کنار بازاریابی موفق شده تا لوگوی اپل را جهانی کند!

لوگوی رستوران

لوگوی رستوران

نتیجه گیری:

آنچه که از این نوشته استنباط می شود را به طور خلاصه می شود اینگونه بیان کرد؛ برای طراحی دکوراسیون رستوران باید قبل از هر کاری منو و خدمات مورد نظر که قرار است در این مکان ارائه شوند را مشخص کرد، پس از آن سبک و سیاق رستوران را بنا به خدمات مشخص ساخت. بر اساس نام و برند رستوران اقدام به طراحی لوگویی منحصر به فرد کرد و در نهایت با کمک یک تیم طراحی اقدام به طراحی داخلی و خارجی رستوران کرد.

اشتراک:

نظرات بسته اند