در این روزهای گرم تابستان از بهترین خوردنی هایی که زینت بخش میزهای 8 نفره چوبی خواهد بود، یک ظرف بزرگ سوپ سرد تابستانی یا همان آب دوغ خیار سنتی ایرانی است.
طرز تهیه سوپ سرد تابستانی فوق العاده راحت بوده و فقط کافی ست مواد لازم آن را در اختیار داشته باشید. در اینجا می توانید دستور تهیه ی آب دوغ خیار ایرانی و سوپ سرد تابستانی را دنبال کنید.
مواد لازم
ماست
دوغ بدون گاز
سبزی خوردن
خیار
کدو
کشمش
گردو
نعناع خشک شده
نان ترد
ترب قرمز
پیازچه

سوپ سرد تابستانی روی میز چوبی ناهارخوری
روش تهیه
سبزی خوردن را به خوبی شسته و پس از این که آبکشی کرده و خشک شدند، خردشان کرده و در یک کاسه بزرگ بریزید.
سپس خیارها را پوست کنده و پس از این که خرد کردید، به سبزی خوردن بیفزایید.
در مورد کدو هم همین طور، باید پوست کنده شده و به قطعات ریز خرد شود.
سپس کشمش ها را شسته و به این مواد اضافه کنید. گردو را نیز خرد کرده (البته نه آن قدر که در سوپ سرد دیده نشود) و به مخلوط بیفزایید.
ترب های قرمز را با دقت بشویید و پس از خرد کردن داخل کاسه بریزید. همین طور نعناع خشک شده را نیز به اندازه ی کافی اضافه کنید.
پیازچه های تازه را نیز خرد کرده و بیفزایید.
حالا نوبت ریختن ماست است. شما باید ماست را به میزانی به مخلوط خود اضافه کنید که تناسب مواد خرد شده و ماست حفظ شود. یک پنجم میزان ماست نیز دوغ به این مخلوط اضافه کنید تا کمی رقیق تر شود.
حالا می توانید با پودر سیر، نمک و فلفل سیاه به آب دوغ خیار یا سوپ تابستانی طعم بخشیده و آن را برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک و گوارا شود.