شاید به ظاهر یکی از ساده ترین کارهای شرکت ها جذب نیرو باشد چرا که با درج آگهی استخدام در روزنامه و وبسایت ها، افراد متقاضی خودشان به کارفرما مراجعه می کنند. اما ماجرا به همین سادگی ها هم نیست!
جذب نیروی جدید یکی از کارهای حرفه ای است که هر کسی از عهده آن بر نیم آید و نیاز به مهارت بالا دارد. نوشتن یک آگهی استخدام می تواند یکی از چالش برانگیزترین متون روزانه که در سازمان ها نوشته می شود باشد. چرا که در صورت کامل نبودن آگهی استخدام و جذب نیروی اشتباهی در وقت و هزینه های شرکت اتلاف می شود.
زمان تهیه آگهی استخدامی معیارهای بسیاری لازم است مورد توجه قرار گیرند تا دقیقا همان اشخاصی به کارفرما مراجعه کنند که واقعا همه نیاز شرکت را برآورده کنند.
چه کسی آگهی های استخدامی را تهیه می کند؟

روش تهیه آگهی استخدامی
در اغلب سازمان ها مسؤلیت فعالیت های ارتباطی بر عهده مدیر تبلیغات یا روابط عمومی است. اما آگهی های استخدامی از این امر مستثنی هستند. چراکه در اغلب سازمانها، آگهی های استخدامی توسط واحد امورکارکنان یا منابع انسانی تهیه می شوند. به طور کلی آگهی های استخدامی به سه روش تهیه می شوند:
ــ به وسیله مدیر عامل یا کسی که کلیه فعالیت های ارتباطی را انجام می دهد.
ــ به وسیله واحد امور کارکنان یا منابع انسانی
ــ به وسیله واحد تبلیغات
چه زمانی باید نسبت به انتشار آگهی استخدامی اقدام کرد؟
باید دانست که به صرف انتشار آگهی استخدامی، تمام نیازهای استخدامی سازمان تأمین نخواهند شد. معمولاً سازمان ها از مجموعه گسترده ای از روشهای مختلف استخدامی استفاده می کنند. با توجه به هزینه های مربوط به انتشار آگهی های استخدامی می بایست به میزان معقولی از این روش استفاده کرد.
تمام واحد ها و بخش های عملیاتی سازمان درخواست های خود را برای استخدام کارکنان واحد خود، به واحد منابع انسانی انتقال می دهند. واحد منابع انسانی نیز بر اساس درخواست های صادر شده، نسبت به استخدام یا معرفی کارمندان مورد نیاز اقدام می کند. البته معمولاً انتخاب نهایی افراد را خود واحد متقاضی انجام می دهد.
روش اصولی تهیه آگهی استخدامی حرفه ای

آگهی استخدامی
ــ آسان ترین قسمت برای شروع درست کردن آگهی، نوشتن قسمت های عنوان شغلی، توضیح در مورد کار و همچنین توضیح مختصری در مورد کمپانی است. باید عنوان شغلی را طوری بنویسید که اکثریت با آن آشنا باشند؛ مثلاً طراح گرافیک، بازاریاب شبکه های اجتماعی، کپی رایتر و … .
ــ بعد توضیح کوتاهی در مورد وظایف کارمند بنویسید.
ــ سپس توضیح کوتاهی در مورد شرکت خود بنویسید؛ زمینه کاری شما و محصولات یا خدماتی که ارائه می کنید را توضیح دهید، تعداد نفرات شرکت را ذکر کرده و به تعداد مشتریانی که به طور متوسط خدمات دهی می کنید را هم ذکر کنید.
ــ وقتی این مطالب اولیه را نوشتید، مسئولیت های کلیدی کارمند را بنویسید؛ این قسمت ممکن است کمی چالش برانگیز باشد چونکه معمولاً باید از اصطلاحات تخصصی و فنی برای توضیح مسئولیت ها استفاده کنید، اما پیشنهاد می کنیم این کار را نکنید. باید توضیحات را طوری بنویسید که انگار در حال صحبت کردن با شخص هستید، بنابراین نباید بیش از حد کتابی باشید. همچنین نباید وارد جزئیات کم اهمیت شده و اطلاعات محرمانه شرکت را بگوئید.
ــ بعد از این نوبت به مهارت ها و پیش نیازها می رسد. وقتی نوبت به اینها می رسد تمرکز را بر کیفیت بگذارید نه کمیت. بنابراین بیشتر از 4 مهارت را لیست نکنید. برای نظم بیشتر مهارت ها را اولویت بندی کرده و آنهایی که مهم تر هستند را بالاتر بنویسید.
ــ مواردی مثل گواهینامه، سال های سابقه، مدرک تحصیلی یا فنی یا مواردی مثل اینها حداقل پیش نیاز هستند. این پیش نیازهای حداقلی را با دقت لیست کنید. این مهارت ها همان هایی هستند که اسم دیگرشان “خوب است داشته باشید” است و اگر فردی در روزمه اش آنها را نداشت نباید او را کنار بگذارید.
ــ مهارت هایی که متقاضی ندارد اما می دانید که بعداً خودتان می توانید به او آموزش دهید یا مهارت هایی که برای موفقیت در کار ضروری نیستند اما سبب قرار گرفتن متقاضی در اولویت می شوند، در دسته پیش نیازهای امتیازی قرار می گیرند. مثلاً مسئول استخدام شرکت “تولد خاطره انگیز” باید تجربه و مهارت در نرم افزار فتوشاپ را در دسته حداقل پیش نیازها و مهارت درست کردن فایل های GIF را در دسته پیش نیازهای امتیازی بگذارد.
چه موارد دیگری را در آگهی استخدامی قرار دهیم؟
قرار دادن مواردی مثل عنوان شغلی، توضیحات، اطلاعاتی در مورد شرکت و پیش نیازهای حداقلی و امتیازی در آگهی استخدام ضروری است، می توانید در کنار اینها متوسط دریافتی ماهیانه، دورکاری یا تمام وقت بودن، مزایا، بیمه و یا موارد مشابه را هم بنویسید. آخرین قسمت آگهی مربوط به اطلاعات تماس با شرکت شما خواهد بود؛ آدرس ایمیل یا اطلاعات تماس دیگر خود را قرار دهید.