راه اندازی رستوران یا فست فود یکی از کارهایی است که بودجه زیادی می طلبد. اگرچه می شود تجهیزات فست فود کارکرده را به جای نو استفاده کرد اما با این وجود باز هم کسب و کاری هزینه بر است. اگر اجاره مکان، دکوراسیون، استخدام نیروی کار، تجهیزات آشپزخانه، تجهیزات پذیرایی و راحتی، مواد اولیه و بسیاری موراد ریز و درشت دیگر وجود دارند که به بودجه نیاز دارند.
با توجه به رستورانی که قرار است راه اندازی شود بودجه اولیه متغییر است. بهتر است قبل از هر کاری سبک رستوران مشخص گردد و همینطور منو تا به راحتی تجهیزات مورد نیاز مشخص شوند. برای رستوران سنتی و مدرن دکوراسیون و تجهیزات فرق دارند و همینطور رستوران ایتالیایی با چینی متفاوت است.
بیشتر بخوانید: معرفی انواع تجهیزات رستورانی
بر خلاف آنچه در شبکه های اجتماعی و رسانه ها جا افتاده و ذهنیت مردم را تغییر داده است رستوران داری کاری پر زرق و برق و پر درآمد نیست و برخلاف این ماجراست. معمولا کسانی که در رستوران کار می کنند چه کارکنان و چه مدیر رستوران ساعت های زیادی در روز را کار می کنند تا جایی که حتی برای استراحت هم وقت کم می آورند.
در اینکه رستوران داری یکی از مشاغل سود ده است شکی نیست اما این سود به راحتی به دست نمی آید. میبایست ابتدا هزینه کرد بعد هم وقت زیادی را صرف این کار کرد تا به موفقیت رسید. بسیاری از رستوران ها هستند همان سال اول راه اندازی بساط شان برچیده می شود. این نشان دهنده درجه سختی کار است و مشکل بودن راه موفقیت و درآمد زایی!

برپایی رستوران
داشتن یک برنامه ریزی دقیق و منسجم برای رستوران لازم و ضروری است. باید پیش از هر کاری طرح کسب و کار خودتان را تهیه کنید و مو به مو آنرا اجرا کنید. رستوران در یکی دو سال اول مثل یک کودک نوپاست که امکان دارد با کوچکترین تلنگری به زمین بیوفتد.
پس از آنکه رستوران افتتاح شد لازم است منوی غذایی را هر چند مدت یک بار طبق نیاز مشتری بروز رسانی کنید. باید با توجه به شرایط موجود در جامعه غذاهای پر طرفدار را در منو بگنجانید. بروز رسانی منو از سکون رستوران جلوگیری می کند و پویایی آنرا به نمایش میگذارد. مشتری ها دنبال عذاهای جدیدند و نو آوری دلیل خوبی برای جذب مشتری های کنجکاو است.
سعی کنید تا جایی که می توانید منوی رستوران به صورت دیجیتالی باشد. قدیم مرسوم بود که حتی منو را بزرگ و به صورت سنگ نوشته با تابلوی گرانقیمت تهیه می کردند . اما حالا که قیمت به سرعت در حال تغییر است و همچنین غذاها این کارها به جز ضرر و زیان مالی سودی ندارند. تهیه یک تابلوی دیجیتال برای منو و همچنین سر هر میز منو درون یک تبلت نمایش داده شود و مشتری ها از همانجا با چند کلیک غذا را سفارش دهند. این کار نه تنها گامی به سوی دیجیتالی شدن و مدرنیته است بلکه از نظر بودجه هم به صرفه خواهد بود. قرار نیست تبلت ها خراب شوند. می توان سالها از آنها استفاده کرد.
تبلیغات از جمله کارهایی است که حرفه رستوران داری باید به آن توجه ویژه داشت. راستش را بخواهید زمانی که شما از تبلیغات غافل باشید رقبایتان به راحتی جایشان را در دل مشتری باز می کنند. یکی از راه کارهای مرسوم تبلیعات دیجیتال است. امروزه شبکه های تلویزیونی، روزنامه، وب سایت ها، اپلیکیشن ها و شبکه های اجتماعی پرند از تبلیغات. باید در همه جا حضور موثر داشت تا مشتری به راحتی ارتباط برقرار کند.
مشتری آنقدر تنبل است که حتی برای زنگ زدن به رستوران و سفارش غذا هم هر شماره ای که راحت تر به آن دسترسی پیدا کند میگیرد و غذا سفارش میدهد. باید طوری به مشتری نزدیک شد که زحمت گشتن دنبال شماره را هم به خود ندهد و این کار فقط با تبلیغات ممکن می شود.
تبلیغات اصولی یکی از عوامل موفقیت است و پیش از تبلیغات باید برخی مسائل مشخص شوند. اینکه مخاطب شما چه افرادی هستند؟ خانواده ها، افراد کارمند، دانشجو ها، افراد پولدار و … هر کدام از این قشر ها انتظار خدماتی مختلف را دارند وباید طبق نیاز آنها خدمات ارائه و تبلیغات کرد.
راه اندازی سرویس بیرون بر برای رستوران های امروزی امری ضروری است. این سرویس باید پیشرفته باشد و با هر سه مدل سفارش غذا هم سازگاری داشته باشد. کسانی که تلفنی سفارش غذا می دهند، کسانی که آنلاین سفارش می دهند و کسانی که حضوری غذا سفارش می دهند. روش پیامکی هم تا حدودی کاربرد دارد اما سه روش نخست بسیار کاربردی و مهم هستند.
شاید بخش اعظم فروش یک رستوران از طریق سرویس بیرون بر باشد. کترینگ ها نمونه خوبی برای این مثال هستند.

تبیلغات رستوران
فضاییی برای جشن ها و میهمانی های خصوصی؛ جداگانه داشته باشید! معمولا مردم دوست دارند در جشن ها و محافلشان به رستوران بروند. اگر فضای اختصاص این کار را داشته باشید سود زیادی خواهید برد. مشتری این مکان دنج را می پسندد و همه جشن تولد ها و چنین شادی های به رستوران می آیند.
پارکینگ هم یکی از مواردی است که برای رستوران لازم و ضروری است. تصور کنید رستورانی پارکینگ ندارد و یا پارکینگش جای کمی دارد. تمام مشتری هایی که با خودرو به محل امده اند از خیر این کار می گذرند و به رستوران دیگری مراجعه خواهند کرد. به همین راحتی مشتری های ماشین دارد از دست می روند. آیا کسی را میشناسید که با پای پیاده به رستوران برود؟
حرفه رستوران داری اگر همه چیز در آن سنجیده شده باشد درآمد زایی خوبی دارد اما سختی کار همیشه وجود دارد و اگر مدیریت حرفه ای نباشد تمام قواعد بازی به هم میخورد.