پدر و مادر شدن تجربه ای بسیار متفاوت و عالی است. فردی که این فرصت را به دست می آورد. بسیاری از والدین تازه کار در لابلای کتاب های روانشناسی به دنبال صحیح ترین روش تربیتی کودکشان هستند؛ اما واقعیت اینست که تجربه می تواند بهترین درس برای یادگیری باشد. نکات ریزی در تربیت کودکان وجود دارد که در هیچ کتابی به آن اشاره نمی شود. با توجه کردن به برخی جزییات در رفتار کودک خود و بکارگیری واکنش درست در برابرش، می توانید دورانی شیرین را برای خود و فرزندتان رقم بزنید.

رازهای پرورش کودک
جدیدترین و گران ترین اسباب بازی ها ممنوع!
کاملا مشخص است که کودک نمی تواند گران بودن چیزی را درک کند و مشخص است که خرید گران ترین اسباب بازی ها بیشتر تفریحی برای والدین است. کودک شما توجه اش به هر چیزی جلب می شود؛ اگر آن وسیله گران بود، چیز ارزانی را به او پیشنهاد دهید و در این موقع، تعریف و تمجید از گزینه جدید پیش رویش را فراموش نکنید. بجای خرج پول تان برای اسباب بازی های گران، آن را برای آینده فرزند خود جمع کنید.
راحت گریه کنید!
پدر و مادر بودن کار سختی است؛ شما استرس فکری، مشکلات اقتصادی و مسائل عاطفی و احساسی بیشتر از خودتان را به دوش می کشید. برای هر کسی ممکن است این پیش آید که احساس ضعف کرده و به دنبال راهی برای تخلیه آن باشد. در چنین مواقعی، گریه کردن بهترین راه است. با این کار استرس خود را کم و کنترل می کنید و آرام خواهید شد.
نه گفتن به کودک را تمرین کنید
یادگیری احترام به حریم دیگران و درک درست از چهارچوب داشتن خواسته ها، باید از کودکی آموزش داده شود. اینکه در خانه دیگران به کودک تان نه بگویید و نگذارید او کاری برخلاف تمایل صاحب خانه انجام دهد، نه تنها شخصیتش را کوچک و خرد نمی کند، بلکه آموزشی بسیار ارزشمند برای آینده اش خواهد بود که به حریم دیگران احترام بگذارد. همچنین نیازی نیست که همیشه “بله” بگویید. مسلما شما یک کودک لوس نمی خواهید؛ پس روی حرف خود بیاستید و در صورتی که نیاز دید، می توانید خواسته کودک تان را به عنوان پاداش و تشویق کاری، به او بدهید. در ابتدا کودک شما گریه خواهد کرد و با قهر ، بر حرف هایش پافشاری می کند؛ اما یادتان باشد کودکان زود فراموش می کنند، پس زود مقاومت تان را از دست ندهید و سر “نه” تان بایستید.
گاهی کودک تان را تنها بگذارید
تنها گذاشتن کودک، اصلا به معنی رها کردن او نیست. بلکه این کار او را مستقل بار می آورد. آنها در تنهایی می توانند خلاقیت خود را آزمایش کنند و بهتر از پس خود برآیند. فراموش نکنید حتی برای کودک هم تنها بودن جذاب است. البته یادتان باشد این تنها گذاشتن برای زمانی است که کودک شما توانایی این را داشته باشد که بدون حضور پدر و مادر، در اتاقش بماند و بازی کند.
اشتباه تان را بگویید
اصلا لازم نیست شما همیشه بهترین کار را انجام دهید؛ همه اشتباهی دارند. بهتر است اگر اشتباهی کردید آن با بگویید و در صدد رفعش باشید. این کار به کودک اعتماد به نفس می دهد تا در صورت اشتباه، احساس بدی پیدا نکند.
پرستار 24 ساعته نباشید
شما قبل از پدر یا مادر بودن، یکی انسان هستید و اجازه خسته شدن را دارید. پس حتما زمانی را به استراحت خود اختصاص دهید تا انرژی تان برگردد . کودک تان را با نقاشی یا کارتون سرگرم کنید تمام مایحتاجاتش را برایش بگذارید و به استراحت بپردازید.
تلفن همراه، آری یا خیر؟
حقیقت اینست که نمی توان با قطعیت به تلفن همراه یا تبلت ها ، نه گفت. آنها بخشی از زندگی ما هستند و عملا نمی توان آن را از کودک جدا کرد. اما بازی کردن بدون محدودیت اصلا جایز نیست. باید زمان بازی کردن با موبایل را برای کودکتان مشخص کنید و بیشتر از آن، این اجازه را به او ندهید. یکی از مشکلات بسیار مهم در دست داشتن گوشی ، خام دستی است. کودک شما با فعالیت نداشتن، عضلاتش ضعیف می ماند و در بزرگسالی ، چندان در کارهای یدی خوب عمل نمی کند.
به اجبار خوردن را تعطیل کنید
بجز داروها که برای سلامتی کودک مهم هستند، مواد غذایی را نباید به اجبار به کودک داد. اگر کودک تان هویج دوست ندارد، با زبانی ساده بگویید که برای چشم هایش خوب هستند. می توانید از سالادهای مخصوص کودکان استفاده کنید که در آنها، مواد غذایی به شکل عروسکی و با تزیین، آماده می شوند. در نهایت اگر کودک از خوردن امتنا کرد، به مدت چند ماه دیگر به او اصرار نکنید.