ده ترفند برای مدیریت موفق رستوران

0

همه میدانیم که حرفه رستوران داری یکی از مشاغل پر درآمد است اما مدیریت موفق رستوران کار هر کسی نیست و تنها افراد کمی در این زمینه موفق هستند و همان ها کسانی هستند که از ابتدا اصولی کار کرده و مشتری مداری را سر لوحه کارشان قرار داده اند!

مدیریت موفق رستوران نیازمند عبور از چالش های مختلفی از جمله روابط عمومی قوی، خلاقیت، ارتباط مناسب با کارکنان و ارائه سرویس مناسب به مشتری است. مشاور رایگان راه اندازی رستوران میتواند کمک زیادی به افراد بی تجربه بکند. بسیاری از اوقات مالک رستوران خود به شخصه مسئولیت مدیریت رستوران را نیز برعهده می گیرد.

اما در بسیاری از مواقع نیز این مسئولیت ها بین دو فرد مختلف تقسیم می شوند. اما در هر صورت برای موفقیت یک رستوران وجود یک مدیریت قوی ضروری است. مدیریت رستوران وظیفه اداره کردن کارمندان و تامین نیازهای مشتریان را بر عهده دارد. با این تفاسیر اهمیت مسئولیت های فردی که در این جایگاه قرار دارد واضح است.

برای مدیریت موفق رستوران لازم است ده ترفند زیر را بدانید و اجرا کنید.

همیشه حق با مشتری است
حتما همه شما بارها و بارها در کسب و کارهای مختلف با این جمله طلایی رو به رو شده اید. این شعار کلید اصلی موفقیت در هر کسب وکاری است. به بیان دیگر حتی اگر با دیدگاه مشتری مخالف هستید نحوه برخورد شما تعیین کننده بازگشتن یا بازنگشتن مشتری به رستوران شما خواهد بود. پس فراموش نکنید همیشه حق با مشتری است.

مدیریت موفق رستوران

مدیریت موفق رستوران

مسئولیت های کارکنان
برای موفقیت رستوران باید این نکته را در نظر داشته باشید که هر یک از کارکنان رستوران از گارسون گرفته تا کارکنان بخش آشپزخانه باید به بهترین شکل ممکن در انجام مسئولیت های خود بکوشند. برای این منظور تمامی این وظایف باید توسط مدیر رستوران به خدمه به صورت روشن توضیح داده شود. در واقع وظایف فردی هر یک از کارمندان باید به تفکیک مشخص شده باشد. انجام تمامی این امور بر عهده مدیریت رستوران گذاشته می شود.

تبلیغات در مدیریت موفق رستوران
تبلیغات یکی دیگر از بخش های اصلی وظایف مدیریت رستوران هستند و طیف وسیعی را از تبلیغات روزنامه ای و رادیویی تا تبلیغات رسانه های اجتماعی و بیلبوردها شامل می شوند. مدیریت یک رستوران موفق باید با توجه به فاکتورهای مختلف از جمله بودجه رستوران و توجه به نقاط ضعف و قوت آن این تبلیغات وسیع را شناسایی و اعمال کند.

نقدینگی
نقدینگی رستوران میانگین پول نقدی است که در مقابل هزینه های نقدی که از رستوران خارج می شود قرار می گیرد و باید به صورت روزانه، هفتگی و ماهیانه بررسی شود. اگر مدیریت رستوران ساختار مالی رستوران را به درستی درک نکند بی شک کسب و کار شما را در ریسک بسیار عظیمی قرار می دهد. بنابراین از بررسی دقیق مدیریت مالی رستوران و به بیان دیگر دخل و خرج آن مطمئن شوید.

پیشنهادات ویژه رستوران
پیشنهادات ویژه می توانند طیف عظیمی از موارد ویژه جلب مشتری از جمله برنامه های ویژه جشن، ایجاد منوی روزانه و یا حتی پیشنهاداتی مانند یکی بخر دو تا ببر را شامل شوند. مدیریت رستوران باید با توجه به شرایط حاکم بر رستوران این آفرهای ویژه را مشخص و اعمال کند. آیا مشتریان رستوران شما را بیشتر افراد مجردی تشکیل می دهند که پس از یک هفته کاری سنگین درصدد صرف اندکی وقت در رستوران شما هستند و یا خانواده ها بیشتر به رستوران شما مراجعه می کنند؟

آفرهای ویژه رستوران اغلب با توجه به مواردی از این قبیل صورت می گیرند. بنابراین یکی دیگر از وظایف اصلی مدیریت رستوران تشخیص طیف غالب رستوران و مشخص کردن نوع پیشنهادات ویژه با توجه به آن است.

رستوران داری

رستوران داری

توسعه بیشتر فروش با امکانات کیترینگ
همه رستوران ها از امکانات پایه در جهت ایجاد یک کیترینگ داخلی برخوردار هستند و تمام منابع خوراکی، تجهیزات و خدمه مورد نیاز در آن ها دیده می شود. با این تفاسیر توسعه خدمات رستوران به یک کیترینگ کوچک یا بزرگ با توجه به تجهیزات موجود کار ساده ای خواهد بود. مدیریت رستوران با توجه به امکانات موجود می تواند در جهت این توسعه اقدام کند و قدم بزرگی برای سوددهی بیشتر کسب و کار بردارد.

پیگیری فروش رستوران
مدیر رستوران می تواند تاریخچه ای از کسب و کار تهیه کند تا در خصوص آنالیز فروش، هزینه های ایجاد شده، پرداخت های مشتریان و … اطلاعات لازم را کسب کند. به این ترتیب برنامه ریزی برای توسعه فروش در آینده ساده تر می شود.

نرم افزار مدیرت هزینه
وجود یک نرم افزار مدیریت هزینه به مالکین رستوران ها در مدیریت و پیگیری فروش، نقدینگی و اطلاع از موجودی منابع غذایی کمک شایانی می کند. این امر می تواند در ساده تر شدن مدیریت روزانه رستوران کمک شایانی داشته باشد و در پایین آوردن هزینه های مواد غذایی و پرداخت ها و همچنین مطلع شدن از محبوبیت آیتم های منو موثر باشد.

به روز رسانی منو
مسلما هزینه های تامین مواد غذایی با گذشت زمان پس از مدتی تغییر می کنند. بنابراین هزینه های چرخاندن کسب و کار شما نیز به طبع آن تغییر خواهند کرد. برخورداری از منوی غذایی که منجر به پایین آوردن هزینه های تامین مواد غذایی و بالابردن سود رستوران شود یکی از مهم ترین موارد در موفقیت رستوران است. بنابراین به روز رسانی منو را فراموش نکنید.

صرفه جویی در هزینه ها
برخی اوقات ایجاد تغییرات جزیی خیلی بیشتر از آن چه تصور می کنید در سود دهی کسب و کار شما موثر است. به عنوان مثال استفاده از لامپ های کم مصرف و یا شیر آب هایی با مصرف بهینه می تواند تاثیر زیادی در کاهش هزینه های رستوران داشته باشد. بنابراین بد نیست نگاهی به دور و بر خود بیاندازید و با ایجاد تغییراتی اندک از هزینه های رستوران خود بکاهید. مطمئن باشید از تاثیر بسزایی که این تغییرات جزیی در هزینه های کلی ماهیانه و سالیانه کسب و کار شما ایجاد می کنند شگفت زده خواهید شد.

اشتراک:

نظرات بسته اند