دلایل گرانی بی رویه برنج از زبان دبیر انجمن وارد کنندگان

1

این روزها با توجه به گرانی دلار و تحریمات علیه ایران قیمت کالاهای خوراکی نسبت به قبل افزایش یافته و فروشندگان هم همه تقصیر ها را گردن دلار انداخته و به هر بهانه ای دنبال سودجویی از این آشفته بازارند.

خرید مواد اولیه مانند برنج و گوشت و حبوبات برای گردانندگان کترینگ و رستوران سخت تر از خرید تجهیزات اشپزخانه صنعتی شده است. در این نوشته نگاهی به دلایل گرانی برنج خارجی می اندازیم تا دلیل رشد 45 درصدی قیمت آن را دریابیم.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج چهار دلیل عمده را برای این رشد سرسام آور قیمت برنج آورده است. به گفته مسیح کشاورز در یک سال گذشته قیمت برنج خارجی 45 درصد افزایشقیمت داشته این در حالی است که برنج ایرانی تنها 7 درصد رشد داشته است!

مسیح کشاورز، دبیر انجمن تولیدکنندگان برنج در گفت گویی کهبا خبرگزاری فارس انجام داده چهار عامل را برای این گرانی برشمره است که در ادامه خلاصه ای از آن را بیان خواهیم کرد.

واردات برنج

واردات برنج

ــ نخست اینکه وزارت جهاد کشاورزی با برنامه ممنوعیت واردات در زمان برداشت باعث می شود، قیمت تمام شده واردات این محصول افزایش یابد. در سایر فصول هم به دلیل اینکه بیشتر فروشندگان برنج با مشتریان قرارداد بسته و برنج را فروخته اند در کشورهای تولید کننده به سختی برنج گیر می آید و یکی از دلایل گرانی همین است.

ــ تا پیش از این وارد کنندگان برنج با ارز دولتی اقدام به خرید و فروش می کردند که حالا مجبورند با ارز آزاد این کار را انجام دهند و نوسانات بازار ارز در یک سال اخیر در قیمت تمام شده محصولات وارداتی بسیار تاثیر گذار بوده است.

ــ عوارضی که دولت برای واردات برنج می گیرد 26 درصد است. به اضافه برای هر کیلو برنج مابه التفاوتی هزار تومانی دریافت می کند و این باعث می شود قیمت واردات برنج در کشور بالاتر رود.

ــ دولت در حالی که به کالاهای لوکس ارزهای مناسب دلار و یورو می داد، برای واردات برنج ارزهایی نظیر روبل، روپیه، لیر و وون کره را تخصیص می داد که با توجه به بالا بودن نرخ مبادله ای آنها هزینه واردات افزایش می یافت.

اشتراک:

۱ دیدگاه