ایران یکی از قدرتهای برتر فناوری نانو است تا جایی که توانسته با تدوین استانداردهایی در این حوزه، چهار استاندارد بین المللی ایزو در حوزه ی فناوری نانو را در سازمان بین المللی استاندارد (ISO) به ثبت رساند. از این روی ایران می تواند برترین مشاوره ایزو در فناوری نانو برای دیگر کشورهای دنیا هم محسوب شود.
ایران که سالها در زمینه ی نانو فعالیت می کند، در این حوزه صاحب نظر است. از این روی توانسته به تازگی چهارمین استاندارد بین المللی در حوزه ی نانو را با عنوان «ارزیابی سمیت نانو مواد در دریاچه های آب شور با استفاده از “ناپلی آرتمیا”» توسط سازمان بینالمللی استاندارد (ISO) به تصویب برساند.
به گزارش سی اس وب به نقل از ایسنا، کمیته ی استانداردسازی فناوری نانوی ایران با نگاه به محصولات داخلی و با هدف افزایش توان صادراتی محصولات ایرانی، چهارمین استاندارد بین المللی ایزو در حوزه ی فناوری نانو را با عنوان (ISO/TS 20787:2017) در سازمان بینالمللی استاندارد (ISO) به ثبت رساند.
ISO/TS 20787:2017 با مسوولیت ایران و با همکاری کره جنوبی تدوین شده و در اردیبهشت ۱۳۹۶ به طور رسمی به کمیته ی بینالمللی استانداردسازی فناوری نانو (ISO/TC 229) پیشنهاد شد. این استاندارد در نهایت پس از نشستهای مختلف برای انتشار به تصویب رسید.
اما استاندارد مذکور پس از دو سال تحقیق و پژوهش پژوهشگران ایرانی که از دانشگاههای کردستان، علوم پزشکی ایران، علم و صنعت و پژوهشگران دانشگاه Hoseo کره جنوبی بودند برای ارتقای سطح ایمنی استفاده از نانو مواد برای اکوسیستم آب شور تدوین شده است.
بر اساس ISO/TS 20787:2017 روش کاملا نویی برای سنجش اثر نانومواد بر روی محیط زیست با استفاده از یک گونه سخت پوست ساکن دریاچه های آب شور به نام آرتمیا (Artemia) ارائه شده است.
گفتنی است ایران با مشارکت فعال در کمیته ی بین المللی استانداردسازی فناوری نانو و به عنوان یک مشاوره ایزو از جمله معدود کشورهایی است که توانسته تاکنون 4 استاندارد بین المللی در حوزه ی فناوری نانو را تدوین کند.
روششناسی، طبقه بندی و رده بندی نانومواد، سنجش مورامیک اسید به عنوان بیومارکر جهت ارزیابی فعالیت نانو ذرات نقره و استاندارد بین المللی تعاریف مربوط به شاخصهای ارزیابی علوم و فناوری و نوآوری نانو از جمله این استانداردها است.
در انتها هم باید گفت ایران به همراه 35 کشور دیگر از اعضای اصلی کمیته ی بین المللی استانداردسازی فناوری نانو است و اعضای اصلی این کمیته حق رأی داشته و می توانند پیشنهادهای جدید استانداردسازی را برای تمام اعضا ارائه کنند.
۱ دیدگاه
ایران توی این زمینه ها و به طور کلی کارخانجات ایرانی در زمینه ی کسب گواهینامه های ایزو خیلی خوب طی چند سال اخیر عمل کردن. می شه گفت خیلی خوب خودشون رو با استانداردها تطابق دادن به ویژه سازمان های خصوصی