اگر به سراغ جستجوی خانه در محله های تهران برویم، با تعداد زیادی خانه ی خالی در مناطق مختلف پایتخت و البته دیگر کلان شهرهای کشور روبرو خواهیم شد.
دیدن این خانه های خالی در شرایطی که قیمت خانه در تهران سر به فلک کشیده و برای بیشتر قشر جامعه خرید خانه و یا حتی اجاره کردن ملکی مناسب شرایط زندگی به امری صعب الوصول تبدیل شده، به راستی زجر آور است.
حتی در برخی مناطق خانواده ها مجبور به اشتراک یک خانه با یکدیگر شده و قادر به تهیه ی مسکن جداگانه نیستند. بعضا دو خانواده ی نسبتا پرجمعیت را می بینیم که در یک واحد جای گرفته و به سختی و در تنگا روزگار می گذرانند. چنین مواردی کم نیستند، در حالی که در جای جای کشور، خانه های خالی بی سکنه افتاده و صاحبانشان میلی به فروش و یا اجاره دادن آن ها ندارند. این هم به نوعی احتکار است و برای شرایط فعلی جامعه و وضعیت بازار مسکن از هر سمی مهلک تر اثر خواهد کرد.
عضو سابق شورای عالی مسکن، افشین پروین پور در این خصوص می گوید: خانه لوکس و غیر لوکس فرقی ندارد. امروز در شرایطی هستیم که دهکهای پایین جامعه، خانههای خود را با یکدیگر به اشتراک میگذارند در چنین شرایطی کسی حق ندارد خانه خالی داشته باشد.

افشین پروین پور
وی ادامه می دهد: نمیشود هرکه پول دارد زمین بخرد و انباشته کند. زمین محدود و متعلق به همه است.
این کارشناس بازار مسکن متذکر شد: ارائه ناگهانی خانههای خالی میتواند تبدیل به یک شوک ناگهانی رونق در بازار مسکن شود.
پروین پور اظهار داشت: یکی دیگر از راههای ایجاد رونق در بازار مسکن، ارائه این خانهها با قیمت پایین است که میتواند به خاطر گستردگی کمی و کیفیشان قیمتها را در بازار مسکن تعدیل کند.
وی عنوان داشت: اگر در کشوری مانند سوئد، کسی دو خانه داشته باشد، موجب تعجب و اعتراض همه میشود. این در حالی است که در ایران زمین به راحتی بین افراد ثروتمند توزیع شده و هر کس صاحب هر چند واحد مسکونی که دلش میخواهد است.