اگر شما به عطر و ادوکلن علاقه دارید، حتما دیده اید که روی بعضی از شیشه های عطر نوشته شده ادوپرفیوم (Eau de Perfume)، روی برخی دیگر ادوتویلت (Eau de Toilette) یا شاید هم شاهد واژه فرانسوی ادوکلن (Eau de Cologne) باشید. حتما این سوال برای شما پیش آمده است که این سه چه تفاوتی با یکدیگر دارد؟ چرا روی بعضی از عطرها ادو پرفیوم نوشته شده و روی برخی دیگر ادو تویلت؟ برای پاسخ به این سوال ها با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی در اختیارتان قرار دهیم.
عطر چیست؟
عطر ماده ای خوشبو است که برای خوش عطر کردن بدن از آن استفاده می شود. این ماده از مواد طبیعی و همچنین ترکیب اسانس ها، تثبیت کننده ها و حلال ها تشکیل می شود. احتمال دارد مواد اولیه ای که عطر ها با آن ها ساخته می شود از منبع های حیوانی و یا گیاهی باشد و یا ممکن است از مواد شیمایی مصنوعی به دست بیاید.
یکی از مهم ترین تفاوت های اصلی در عطر های مختلف در دنیا بستگی به مقدار غلظت عصاره های روغنی در حلال ها دارد که شامل اتانول و یا ترکیبی از اتانول و آب است.

عطر
ماندگاری عطر بر اساس غلظت، شدت و طول عمر ترکیبات مثل اسانس طبیعی و یا روغن عطر که در آن استفاده شده است بستگی دارد. به این ترتیب هرچه درصد ترکیبات معطر بیشتر شود، شدت و ماندگاری آن نیز بیشتر می شود.
در بازار عطر اسم هایی نظیر ادو پرفیووم، ادو تویلت یا ادوکلن می شنویم که در حقیقت میزان غلظت عطر را تخمین می زند. برای آن که این مسئله را بهتر درک کنید در ادامه ی ممطلب غلظت ماده روغنی موج.د در عطر ها و … را معرفی می کنیم.
Perfume یا همان عصاره ی عطر: گران ترین و ماندگار ترین و خالص ترین عطر دارای غلظتی بین ۳۰ تا ۴۰ درصد است.
ادو پرفیوم یا EdP: یکی از رایج ترین عطر ها ادو پرفیوم است که ۱۰ تا ۲۰ درصد غلظت عطر دارد که ماندگاری معمولی دارد و از عطر نیز ارزان تر است. لازم به ذکر است که این عطر را با عبارت (millésime) نیز می بینیم.
ادو تویلت یا EdT: دارای بوی ملایمی است و غلظت عطر آن ۸ تا ۱۶ درصد می باشد، ماندگاری زیادی ندارد و جهت تمدید بوی ان می بایست چند بار در روز استفاده شود.
ادوکلن یا EdC: با غلظتی در حدود ۳–۶٪ از مواد معطر قابل ذکر است که عبارت Original Eau de Cologne یک نام تجاری ثبت شدهاست.
همچنین پرفیوم میست دارای غلظت ۳ تا ۸ درصد است و مواد معطره در حلال غیر الکلی می باشد.
افترشیو و اسپلش: غلظت آن ۱ الی ۳ درصد است.
در تمامی محصولات ذکر شده از آب و یا ترکیب آب و اتانول به عنوان مواد حلال مواد معطر استفاده می شود. روغنهای معطر میتوانند در روغنهای بیبوی دیگری نظیر روغن نارگیل تصفیه شده یا در مومهای مایعی نظیر روغن جوجوبا (Jojoba oil) حل شوند.

عطر
چگونه از عطر ها استفاده کنیم؟
به طور معمول می بایست عطر ها را در نقاطی نظیر پشت گوش ها، پشت گردن، سمت داخلی مچ، آرنج زانوها و به طور کلی جاهایی از بدن که نبض دارند استفاده کرد، چراکه این نقاط گرم تر هستند و بهتر میتوانند رایحه را در بدن پخش کنند.