
فعالیتهای هسته ای ایران
ما در این مقاله قصد داریم شما را با اخباری مهم و تاریخچه ای از انرژی اتمی کشورمان آشنا کنیم. پیشرفت ایران در عرضه های مختلف انرژی اتمی کشور های بیگانه را که تحمل صعود ایران را ندارند به مقابله با ایران بر انگیخت. ما در ادامه مطلب میخواهیم تحریم های علمی ایران و دانشگاهها را به دلیل فعالیت در عرصه انرژی اتمی را برای شما بیان کنیم.
بیان حواشی تحریم های ایران به دلایل انرژی اتمی
معرفی تاریخچه ی انرژی هسته ای در ایران
برنامه های انرژی هسته ای ایران که از سال ۱۳۲۹ آغاز شده بود، در سال ۱۳۳۷ به عضویت آژانس بی المللی انرژی اتمی در آمد. ایران در سال ۱۳۴۷ پیمان عدم تکثیر سلاح هسته ای را برای ایجاد صلح جهانی امضا کرد.
بعد از گذشت چندین سال از امضا و به عضویت در آمدن ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی شاهد پیشرفت های روزافزون کشورمان بودیم.
فعالیت های پیش رونده ی ایران دلیلی برای به وجود آمدن اختلافات بین ایران و کشور های مانند آمریکا و اسرائیل شد. این کشور ها پیشرفت ایران در عرصه انرژی اتمی را تهدیدی برای خود به حساب می آوردند و قصد متوقف کردن آن را داشتند.
ایران در پی دخالت های آنها استفاده و دست یابی به انرژی اتمی و هسته ای را حق مسلم خود اعلام کرد.
همانطور که میدانید کشور های آمریکا، اسرائیل و اتحادیه اروپا هر کاری را برای جلوگیری از رشد انرژی هسته ای انجام دادند. این اعمال شامل : تحریم های پی در پی اقتصادی، سیاسی، بانکی و ترور شخصیت های مطرح در بخش انرژی هسته ای بود.
این کشور ها هم اکنون هم دست از این دخالت ها و سنگ اندازی ها برنداشته اند. ما در ادامه مطلب تحریم های علمی و دانشگاه های مطرح ایران مانند دانشگاه صنعتی شریف به علت فعالیت های اتمی را مورد بررسی قرار میدهیم.

تحریم دانشگاه صنعتی شریف
تحریم دانشگاه صنعتی شریف به علت فعالیت های انرژی اتمی
آمریکا و کشور های دست نشانده ی او بعد از هزاران تحریم و سنگ اندازی حال دست به تحریم های علمی زده اند. این کشور ها دو دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه صنعتی شریف که جزء بهترین دانشگاههای ایران هستند را در لیست تحریم های خود قرار دادند.
بعد از تحریم های پی در پی آمریکا و شکستن برجام ، حال نوبت به اتحادیه اروپا رسیده است.
این اتحادیه با سنگ اندازی و قرار دادن اسم دانشگاه شریف در لیست تحریم خود سعی دارد تحقیقات علمی انرژی اتمی ایران را متوقف کند. تحریم های علمی و دانشگاههای ایران اولین بار نیست که اتفاق می افتد و همچنان ادامه خواهد داشت.
اتحادیه اروپا در ۲۰۱۲ دانشگاه صنعتی شریف را به علت فعالیت های انرژی اتمی و دست داشتن در برنامه های اتمی در لیست موسسات تحریم شده خود قرار داد.
ایران بعد از این تحریم با اعتراض و حاضر شدن در دادگاه به علت ارائه ندادن عدله کافی توسط اتحادیه اروپا این رای را لغو کرد و از تحریم در آمد.
اما کار به همینجا ختم نشد و بعد از لغو تحریم های دانشگاه صنعتی شریف، در آبان ماه سال ۹۳ این دانشگاه و چهار شخصیت مهم در انرژی اتمی برای بار دوم تحریم شدند.

رضا روستا رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف
نتیجه ی اعتراض ایران بعد از پیمان شکنی
بعد از اعتراض و شکایت ایران طرف غربی متعهد شد که تمام تحریم های خود را بردارد. از آنجایی که این کشور ها هیچ گاه بر تعهدات خود پای بند نبوده اند تمامی تحریم ها بر داشته نشد بلکه با فشار بیشتری ادامه پیدا کرد.
مسئولان بعد از پیگیری این پیمان شکنی و در خواست شکایت شاهد رد درخواست لغو تحریم این دانشگاه بودند. این رای در صورتی تایید شد که هیچ گونه دلیل منطقی برای اثبات آن توسط اتحادیه اروپا وجود نداشت.
رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف رضا روستا بیان کرد که در پی این تحریم ها دانشگاه با مشکل خرید تجهیزات آزمایشگاهی و تبادل داده ها رو به رو خواهد شد.
ایشان راه حل اساسی برای گذشتن از این تحریم ها را خود کفایی در همه ی زمینه های علمی بیان کردند.
سخن آخر
ما در این مقاله تحریم های کشور های آمریکا، اسرائیل و اتحادیه اروپا از لحاظ علمی بر دانشگاه صنعتی شریف به علت فعالیتهای انرژی اتمی را بیان نمودیم. در واقع باید دانست که کشوری موفق است که در هر زمینه ای به دیگری وابسته نباشد و به خود کفایی کامل رسیده باشد. به امید روزی که ایران عزیزمان هیچگونه نیازی به کشور های بیگانه ی جهان نداشته باشد.