در بروز تعارضات در ارتباط چه کنیم؟

0

یکی از راه کار های مفید و حتی میتوان گفت الزامی، برای اینکه افراد در زندگی خود و به خصوص در کسب و کار موفق شوند، بر قراری ارتباط موثر است. برقراری ارتباط لزوما توانایی به زبان آوردن کلمات نیست، بلکه ارتباط یک مهارت است و مبیاست آن را فرا گرفت.
آنچه که مسلم است، این است که همه ی افراد هرقدر که با یکدیگر مشترکاتی داشته باشند، تعارضاتی را در برقراری ارتباط تجربه خواهند کرد. برای مثال یک مدیر در برخورد با مسائل مختلف، ممکن است با تعارضاتی رو به رو شود که با بحث و جدل و مغلوب کردن دیگران، نمیتواند به موفقیت برسد. اختلاف عقاید، عدم توافق، ناسازگاری، ناهماهنگی، چشم و هم چشمی، بحث و جدل و تضاد و برخورد در خانواده ها، شرکت ها و سازمان ها اری بسیار پیش پا افتاده است. اما آیا باید به خودمان اجازه دهیم که عدم توافقات برای ما منشائ فشار روحی، خودخوری مداوم و جنگ و گریز پی در پی باشد و یا مایلیم صادقانه با ان رو به رو شویم و بکوشیم تا با یافتن زمینه های مشترک آن را منصفانه حل و فصل کنیم، به طوری که رضایت همگان فراهم شود.
برای اینکه بتوانید مهارت های ارتباطاتی را در بروز تعارضات افزایش دهید، میابیست به موارد مهمی توجه کنید که از شما دعوت میکنیم تا به بخشی از آنها توجه کنید:
یکی از مواردی که در بروز تعارضات بسیار مهم و حائز اهمیت است، این است که شما میبایست مسائل را باز کنید و آنها را مورد بحث و بررسی قرار دهید. شاید این موضوع را بتوان مهم ترین مهارت ارتباطاتی در بروز تعارضات باشد. به گونه ای که هنگامی که موردی پیش آمد بتوان با اختلاف ها به گونه ای برخورد کرد که رضایت دو طرف و یا تمام افراد درگیر فراهم شود. به همین منظور در ابتدا لازم است که مسئله ی مورد بحث باز شود، درباره ی آن به گفت و گو نشست، از پیچیدگی کلام فاصله گرفت و واضح سخن گفت. نباید ب افراد راه حلی را تحمیل کرد چرا که در این صورت ممکن است افراد واکنش های بسیار تندی از خود نشان دهند.
برای مقابله با این اختلاف چند راه حل پیشنهاد میشود که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:

–    روش برد –برد ( برد مضاعف)
در این روش بعد از بررسی مشکل میبایست زمینه های مشترک برای هر دو طرف شناسایی شود، مقاصد و هدف های یکدیگر تشخیص داده شود و آنها را درک کنند. سپس با سیاست و با روشی صلح جویانه به نحوی مسائل را حل و فصل کنند که هر دو از وضعیت احساس رضایت داشته باشند که موجب بهبود روابط شود.
–    روش برد- باخت(تحمیل)
در این روش همانطور که گفته شد، روشی است که راه حل تحمیل میشود و در نتیجه کسی که نفع میبرد ، منافع دیگری را زیر پا خواهد گذاشت و نتیجه ای جز جبهه گیری، خصومت و کینه توزی در پی نخواهد داشت. در این روش یکی از افراد در موضع دفاعی قرار میگیرد و دیر یا زود  تلافی خواهد کرد.
–    روش بخت- برد ( توافق)
در این روش ممکن است منافع ما کاملا مورد قبول ما واقع نشود، اما میتوانیم سازگاری پیشه کنیم و وانمود کنیم که همه چیز بر وفق مراد است . در این روش ممکن است تقاضاهای ما چندان مهم نباشد اما داشتن روابط بسیار مهم تر باشد ،در این صورت این روش بسیار جوابگو خواهد بود.
–    روش مصالحه و سازش
در این روش اختلافات میان افراد تقسیم میشود. در این روش تقاضای هیچ یک بر طرف نخواهد شد . در این روش هنگامی که تعارضاتی در رابطه به وجود می آید، کمترین آسیب به رابطه وارد میشود و هیچ یک بازنده نمیشود.
برای اینکه مهارت های لازم کسب شود، بهترین کار مطالعه است. اگر وقت آنچنان برای خرید کتاب ندارید، میتوانید با مراجعه به لینک زیر، کتابهای الکترونیکی دانلود کنید و آنها را همیشه در گوشی موبایل خود به همراه داشته باشید ،تا در ترافیک و هر جای ممکن، مهارت های خود را گسترش دهید.

http://fidibo.com/

اشتراک:

نظرات بسته اند