امروزه مانند گذشته فریلنسر برنامه نویسی بسیار مورد توجه نیستند. این امر شاید به خاطر افزایش تعداد برنامه نویس ها باشد. اما زمانی اینگونه نبود و هرکسی نمیتوانست به این سادگی به یک برنامه نویس تبدیل شود.
اگرچه برنامه نویسان بسیاری در دنیا مشغول فعالیت هستند اما همیشه افرادی وجود دارند که باعث ایجاد نقاط عطفی در این حرفه شده اند. در ادامه با چند برنامه نویس تاثیرگذار در دنیا آشنا می شویم.
ریچارد استالمن

ریچارد استالمن
استالمن از دهه ۸۰ میلادی تاکنون در راه آزادی نرم افزاری در حال مبارزه است. او چندین پروژه موفق را در زمینه گسترش برنامه ها و ابزارهایی که متعلق به هیچ شرکتی نیستند رهبری کرده است. شاید بیشتر با واژه Copyleft شناخته شود که در مقابل واژه کپی رایت ارائه شده است.
او نویسندهٔ اصلی چندین مجوز کپی لفت، از جمله جی پی ال است؛ مجوزی که بیشترین استفاده را در بین مجوزهای نرم افزار آزاد دارد. او تعدادی از نرم افزارهایی را که به طور گسترده استفاده می شوند گسترش داده است؛ نظیر ایمکس اصلی، مجموعه کامپایلرهای گنو و اشکال یاب گنو. از ریچارد استالمن به عنوان فیلسوف یاد می شود چرا که با تدوین قوانین GNU منجی حیات نرم افزارهای متن باز مبتنی بر این گواهی شد.
لینوس توروالدز

لینوس توروالدز
لینوس توروالدز خالق لینوکس در خوابگاه خود در دانشگاه هلسینکی است که یک سیستم عامل رایگان است. امروزه لینوکس سیستم عامل منتخب برای پایگاه های داده، ابر رایانه ها، سرورها و البته خیل عظیم علاقمندان است. توروالدز به خاطر آغاز و توسعه هسته لینوکس و همچنین نرم افزار گیت شناخته می شود. او پس از چندی معمار ارشد پروژهٔ هسته لینوکس شد و هم اکنون مسئولیت هماهنگ کننده پروژه (هسته لینوکس) را بر عهده دارد.
تیم برنرز-لی

تیم برنرز-لی
تنها فردی در این لیست است که نشان شوالیه را از ملکه الیزابت دوم دریافت کرده است. او پروتکل انتقال فرامتنی (ابر متنی) یا همان HTTP را ابداع کرد. فناوری که شبکه جهانی وب بر اساس آن ساخته شده است. به گفته ی تیم برنرز-لی، وب هم مانند بیشتر انسان ها پس از ۲۰ سالگی به مرحله اصلی شکوفایی خود رسیده است. او به روزنامه استاندارد چاپ اتریش گفته است که ما هنوز در سطح باقی مانده ایم و از تمام توانایی های وب استفاده نمی کنیم. خالق وب همزمان همگان را فرا خوانده تا از توانایی ها، خلاقیت و دانش خود برای گسترش امکانات اینترنت استفاده کنند.
دونالد نات

دونالد نات
فعالیت های آکادمیک دونالد نات در زمینه علوم کامپیوتری باعث شده تا به او لقب پدر تجزیه و تحلیل الگوریتم ها داده شود. هر چیزی که در News feed فیسبوک می بینید یا پیشنهاداتی که آمازون به کاربران خود می دهد به نوعی مرهون تلاش های او است.
در سن ۷۷ سالگی او همچنان کتاب چند جلدی هنر برنامه نویسی کامپیوتری خود را می نویسد. او همچنین استاد بازنشسته دانشگاه استنفورد نیز هست.
برِندِن آیک

برِندِن آیک
او خالق جاوا اسکریپت است که در حال حاضر استاندارد فعلی برای توسعه نرم افزارهای وب است. اخیرا او منبع برخی جدال ها هم بوده است. مدت کوتاهی پس از این که بعنوان مدیر عامل موزیلا انتخاب شد مشخص شد که او به یکی کمپین های مخالف ازدواج همجنس گرایان در کالیفرنیا کمک نقدی کرده است که همین موضوع دستاویزی برای فشار بر روی او از سوی مخالفانش شد. او مدت کوتاهی پس از این ماجرا استعفا کرد.