با عبور از 30 روز زمانی که برای گوشی ها و تبلت های تلفن همراه برند اپل در نظر گرفته شده بود، چیزی نزدیک به 5 هزار گوشی اپل به دلیل عدم ثبت در رجیستری قطع شدند.
اما به نظر می رسد باگ های سیستم رجیستری خود را نشان داده و تعدادی از گوشی های ثبت شده در رجیستری گویا به اشتباه قطع شده و از دسترس خارج شده اند.
روابط عمومی گمرک ایران اعلام داشته: برای حل مشکل گوشی های مسافری، یک سامانه آنلاین خوداظهاری طراحی شده است.
هنوز مشخص نیست که مشکل کار از کجا بوده و فروشندگان موبایلی که ادعا می کنند تلفن های همراه ثبت شده در طرح رجیستری آن ها بعضا از دسترس خارج شده اند، تا چه اندازه محق هستند. اما این اتفاق برای برخی از گوشی های تلفن همراه مسافرتی که هنوز 30 روز مهلت خود را سپری نکرده اند، نیز رخ داده است.
شخصی که گوشی مسافری با خود به ایران آورده می گوید: “گوشی من یک گوشی مسافری است که در فرودگاه ثبت شده. هزینه رجیستری را هم پرداخت کرده ام اما دو روز است که تلفن همراهم تبدیل به اسباب بازی شده. اتحادیه می گوید مشکل گمرک است و گمرک هم پاسخگو نیست.”

مشکلات طرح رجیستری
اعتراض دسته جمعه فروشندگان موبایل
در روزهای گذشته با افزایش تعداد گوشی های رجیستری شده ای که بی دلیل قطع ارتباط شده اند، تعدادی از فروشندگان موبایل اعتراض نامه ای نوشته و به امضای همه رسانده اند با این مضمون که: “در تاریخ فوق ٣۵ نفر از کسبه به اتحادیه دستگاه های مخابراتی مراجعه کرده اند. آنها دچار سردرگمی و استیصال شده و مشکلات متعددی برای آنها به وجود آمده است.”
یکی از فروشندگان موبایل می گوید طی این مدت چیزی نزدیک به 150 میلیون ضرر کرده است. ضرر هم از آن جایی ناشی شد که طبق قانون رجیستری، فروشندگان موبایل مجبور هستند در صورتی که گوشی موبایل اپلی که به مشتری فروخته اند، پس از رجیستری قطع شود؛ این گوشی را تحویل گرفته و آن را با یک گوشی نو جایگزین کنند. تصورش را بکنید که چه بلوایی از گوشی های برگشتی برپا شده و چه حجم خسارتی نصیب فروشنده ی موبایل بخت برگشته می شود.
رئیس اتحادیه دستگاه های مخابراتی، مهدی محبی به خبرگزاری شهروند گفته است: بازار موبایل راکد نشده و اتفاقا رونق هم یافته است چرا که مشتری با اطمینان خاطر بیشتری نسبت به گذشته خرید می کند.
وی اضافه می کند: فروشنده تحت هر شرایطی موظف به پاسخگویی است و کاربرانی که گوشی آنها از دسترس خارج شده اگر با مراجعه به فروشنده به حق خود نرسیده اند، به اتحادیه مراجعه کرده و از طریق مراجع رسمی شکایت تنظیم کنند.
مشتری های موبایل آب رفته اند
این روزها اگر در بازار موبایل چرخی بزنید، به راحتی متوجه کاهش چشمگیر تعداد متقاضیان خرید موبایل خواهید شد.
در طبقات مختلف پاساژ علاءالدین که همیشه به سختی می شد لابه لای جمعیت راهی برای خود باز کرد، این روزها خلوتی و دلمردگی کاملا به چشم می آید.
صاحب یکی از واحدهای تجاری علاالدین به «شهروند» می گوید: افزایش قیمت در بازار موبایل سرسام آور است. حتی در برخی موارد قیمت ها دو برابر هم شده است. شرایط برای ما خانم، غیرقابل تحمل شده. هر روز ضرر می دهیم.
وی ادامه می دهد: فروش ما کاهش پیدا کرده. مردم می ترسند گوشی بخرند و از طرفی گوشی آیفونی که تا دو ماه پیش ٣ میلیون و ۴٠٠ هزار تومان می خریدیم، امروز باید ۴ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان بخریم و لابد انتظار دارند که بدون سود بفروشیم! چون مشتری چنین پولی نمی دهد.
فروشنده ی دیگر نیز می گوید: “امروز یک گوشی آیفون ٧ برای من برگشته که اصلا نو نبوده. کارکرده بوده. تکلیف گوشی های کار کرده چه می شود؟ ٢ میلیون و ٣٠٠ هزار تومان بابت این گوشی به مشتری دادم و رفته.
از طرفی دیروز یک گوشی برگشتی ۶ اس داشته ایم. ۶ اس گوشی قدیمی و برای ٢ سال پیش است. مگر قرار نبود برای گوشی هایی که قبل از ١۵ آذر امسال خریده و فعال شده اند مشکلی پیش نیاید؟ هرجا هم می رویم کسی پاسخگو نیست.
طرح رجیستری بعد از مدت ها در کشور ما، عملی شد. دولت دهم بارها و بارها نسبت به عملی کردن آن وعده داد اما شاید دردسرهای اجرای این طرح باعث شد که عطای آن را به لقایش ببخشد. ”

مشکلات طرح رجیستری
گوشی های مسافرتی باگ اصلی طرح رجیستری
این طور که پیداست گوشی های مسافرتی مهم ترین و بزرگ ترین باگ و مشکل در طرح رجیستری بوده و گوشی هایی نیز که هزینه ی گمرک را پرداخت کرده و در رجیستری سهیم شده اند، یکی در میان از دسترس خارج شده و مالکان خود را سردرگم ساخته اند.
البته گمرک اعلام ساخته که به زودی مشکل این گوشی های مسافرتی را که به اشتباه از دسترس خارج شده اند، برطرف خواهد کرد.
مدیر روابط عمومی گمرک کشور دراین باره به خبرگزاری شهروند گفته است: بخش تجاری ما مشکلی ندارد و بدون مشکل ساماندهی شده. مشکلات موجود مربوط به بخش مسافری است که رصد شده و در دست بررسی و حل است.
همین طور وی ادامه داده است: کسانی که تلفن همراه آنها در این چند روز به علت دستپاچگی و خطاهای انسانی از دسترس خارج شده می توانند به زودی با مراجعه به این سامانه یا مراجعه حضوری به فرودگاه برای ثبت گوشی خود اقدام کنند.
بالا رفتن آمار واردات گوشی تلفن همراه
البته طی این مدت واردات گوشی تلفن همراه نیز با رشد 52 میلیون دلار همراه شده و وارد کنندگان قانونی تلاش خود را برای پوشش خلاء گوشی های قاچاق و تنظیم بازار صورت داده اند.
سخنگوی طرح رجیستری گوشی های تلفن همراه اظهار داشته است: واردات قانونی گوشی های تلفن همراه در دو ماه گذشته ۵۲ میلیون دلار افزایش یافته است.
حمیدرضا دهقانی نیا گفت: در آبان و آذر سال گذشته ۴۴ میلیون دلار گوشی تلفن همراه به صورت قانونی وارد کشور شده بود که این مقدار در مدت مشابه امسال به ٩۶ میلیون دلار افزایش یافت.
وی افزود: این افزایش در پی اجرای دو مرحله طرح رجیستری و مشمول کردن نشان تجاری اپل صورت گرفت. دهقانی نیا گفت: با توجه به رصد صورت گرفته، در پی اجرای مراحل اول و دوم طرح رجیستری، قیمت گوشی تلفن همراه در کشور کاهش یافته است!
۱ دیدگاه
خیلی جالبه فروشنده ها صداشون دراومده چون سودشون از کالای قاچاق بوده و حالا که قراره جنس قاچاق نفروشن دیگه نمی تونن میلیون میلیون بخورن. واسه همین حالشون گرفته ست. به نظر من به عنوان یه مشتری ساده مبویال باید طرح رجیستری ادامه پیدا کنه و نباید جا زده بشه