در یک کافه تریای اداری و یا کارخانه ای, میز ها و صندلی ها با اندازه و طرحی استاندارد, نورپردازی و رنگ آمیزی می شود, ولی در رستوران های مجلل طراحی داخلی رستوران به صورتی است که مشتر ی مایل است زمان بیشتری را در رستوران سپری نماید. طراحی داخلی فضای رستوران می بایست راحت و دلپسند باشد. ارائه ی خدمات در رستوران های مجلل بیتر حالت رسمی دارد. این حس از طرق نحوه ی پوشش کارکنان, دکور و شیوه ی خدمات رسانی به مشتری ها القا می شود.

طراحی داخلی رستوران
تقسیمات فضایی رستوران
به طور کلی فضای یک رستوران شامل ریز فضاهای ریزی می باشد.
1. فضای خصوصی: شامل آشپزخانه, سردخانه, آشپزخانه, انبار, تاسیسات, فضای آماده سازی و سرو غذا, اتاق استراحت, تعویض لباس و ورودی کارکنان.
2. فضای میانی: اتاق مدیر, راهرو, اتاق جالباسی, سرو سرویس
3. فضای عمومی: صندق, ورودی اصلی, میز و صندلی ها, سرویس های بهداشتی و محل بازی کودکان
همانطور که می دانید زمانی که به یک رستوران می روید, دوست دارید بتوانید به راحتی بر روی صندلی ها بنشینید و غذای خود را میل نمایید. یک رستوران به میزی نیاز دارد که تقریبا دارای 60 سانتی متر عرض, 40 سانتی متر عمق داشته باشد و در مجموع عرض 80 تا 85 برای میز کاملا مناسب است. میز گرد و شش ضلعی با قطر 120-90 سانتیمتر برای 4 نفر ایده آل می باشد. معمولاً صندلی با ارتفاع 46 سانتیمتر برای اکثر مهمان ها و استفاده کنندگان راحت و رضایت بخش است.
بهتر است بدانید که با توجه به نوع غذایی که در یک رستوران سرو می شود, می توانید نورپردازی را جوری تنظیم کنید که مدت زمانی که مشتری می تواند در رستوران شما بشیند را تعیین کند. به طور مثال در رستوران های فست فود علاوه بر بهره گیری از مصالح سرد و فلزی از نور ها مستقیم نیز استفاده می شود تا از اینکه مشتری مدت زمان طولانی را در رستوران سپری کند, جلوگیری نماید. چراکه در این مکان ها غذا باید به سرعت صرف شود و فضا برای مشتری های در لیست انتظار خالی شود.
در رستوران های مجلل می توان زمان بیشتری را سپری کرد, با نور پردازی ملایم محیطی و کمک لایه های مختلفی از نور می توانید اشیای خاصی همون مجسمه ها و گل ها را مورد تاکید قرار دهید.
رنگ نور در رستوران ها
هر نوری می بایست, با دکور و رنگ محیط حتی رنگ غذا هماهنگ باشد. مثلا رنگ صورتی, گوشت را قرمز و طبیعی نشان می دهد و در عوض رنگ سالاد را به صورتی دیگر غیر طبیعی می نماید. می توان با نور آبی و سفید غذاها را خوشایندتر و بهتر نمایش داد. پس در نتیجه باید برای تأمین نور رستوران از ترکیب نورها استفاده نمود.