یکی از قسمت های بسیار مهم در راه اندازی رستوران و فست فود، طراحی آشپزخانه ی رستوران است.
آشپزخانه ی رستوران یا فست فود به عنوان قلب کار، اهمیت زیادی داشته و اگر حتی قسمت کوچکی از آن اصولی طراحی و ساخته نشود، همیشه کار شما لنگ خواهد زد.
بهتر است قبل از راه اندازی رستوران و تجهیز آن، در خصوص طراحی بخش آشپزخانه به اندازه ی کافی مطالعه داشته و از زیر و بم اصول آن آگاهی به دست بیاورید.
از اصول ابتدایی و پایه ای در طراحی آشپزخانه ی رستوران به موارد زیر دقت داشته باشید.

اصول اولیه طراحی آشپزخانه رستوران
انبار آشپزحانه
شما در آشپزخانه رستوران خود یک انبار خواهید داشت که مواد غذایی اولیه را در آن نگهداری می کنید. بهتر است این انبار در به بخش تحویل نزدیک باشد تا پرسنل موقع رفت و آمد راحت تر بوده و زمان کمتری را تلف نمایند. همین طور طبقه بندی انبار باید به شکلی باشد که دسترسی کارکنان به مواد غذایی که بیشتر با آن ها سر و کار دارند، سریع تر اتفاق افتاده و مواد غذایی کم مصرف تر در قسمت های انتهایی انبار جای داده شوند.
جایگاه ها
شما می باید نسبت به فروش انواع غذاهایی که در منوی خود قرار می دهید یک فرضیه ی ابتدایی داشته و به همان نسبت جایگاه های تهیه ی غذا را سازمان دهی کنید. برای این منظور تحقیقات میدانی نسبت به سلایق مشتریانی که گروه هدفتان هستند، ضروری بوده و در ضمن باید دید که محور فروش و سوددهی خود شما روی کدام غذاها تمرکز دارد.
شما چندین قسمت را در مسیر تهیه و بسته بندی غذا خواهید داشت. این بخش ها باید به شکلی پشت هم قرار بگیرند، که زمان کمتری صرف شده و بخش آماده سازی مواد اولیه بتواند به راحتی مواد را به بخش طبخ داده و از آن جا مسئولین کنترل کیفیت به سرعت، تست کیفیت غذا را انجام داده و بعد غذاها وارد مرحله ی بسته بندی شوند.

اصول اولیه طراحی آشپزخانه رستوران
بخش شستشوی ظروف
بخش شستشوی ظروف می باید در قسمتی جداگانه قرار گرفته و به هیچ وجه در میان خط تولید غذا قرار نگیرند. حتی مسیرها باید به شکلی تعبیه شوند که پرسنل این دو بخش موقع رفت و آمد مزاحم یکدیگر نباشند.
حتی برای انتقال ظروف کثیف به بخش شستشو می باید از ابزاری استفاده نمایید که امکان شکستن ظروف و به زمین ریختن باقی مانده ی غذاها وجود نداشته باشد.
اگر بخواهید اطلاع دقیق تری در این خصوص به دست بیاورید، توصیه می کنیم که مطلب زیر را مطالعه نمایید: