ساخت آینده ای پایدار با استاندارد ISO 21930

0

با توجه به جمعیت شهری در سراسر جهان، نیاز فوری به محاسبه ی عملکرد پایدار ساختمان هایی که در آن ها زندگی کرده و کار می کنیم، ضروری به نظر می رسد. استاندارد ایزو 21930 از فهرست گواهینامه های ایزو، تنوع و پیچیدگی روش های موجود را در قالب یک سری الزامات و استانداردها طبقه بندی کرده است.

آخرین نسخه ISO 21930: 2017

آخرین نسخه ی استاندارد ایزو 21930 در سال 2017 میلادی منتشر گردید. این استاندارد در حوزه ی پایداری ساختمان ها و کارهای مهندسی عمران، قوانین مربوط به محیط زیست در ارتباط با صنعت ساخت و ساز و خدمات ساخت و ساز عمل می کند.

استاندارد ایزو 21930 ارزیابی سازگاری با محیط زیست پروژه های ساختمانی یا زیربنایی را با استفاده از یک روش معمول مطابق با اعلامیه ی EPD انجام می دهد.

EPD چیست؟

EPD توافق نامه و اعلامیه ی بین المللی ست که برای یک محصول یا خدمات ساختمانی تعریف می شود به طوری که تاثیر چرخه ی عمر آن شامل تولید مواد اولیه، ساخت، بهره برداری، تعمیر، نگهداری و انهدام را بر زیست محیط اندازه گیری کرده و می سنجد.

این به نوبه ی خود اطلاعات مورد نیاز برای ارزیابی اثرات زیست محیطی کل ساختمان یا کارهای عمرانی را فراهم می کند.

EPD در واقع به تجزیه و تحلیل شفاف، مستقل و قابل تکرار از اثرات زیست محیطی محصولات ساختمانی می پردازد و اطلاعات دقیق را با داده های قابل اتکا ارائه می کند.

به طور خلاصه می توان گفت که EPD یک گذرنامه ی پایداری برای طراحی ساختمان های حافظ محیط زیست و دیگر پروژه های عمرانی ست.

استاندارد ISO 21930 مطابق با EPD به عنوان یک ابزار  در ساخت ساختمان های حافظ محیط زیست و یا به اصطلاح ساختمان های سبز به کار گرفته می شود. این گواهینامه ی استاندارد با استفاده از یک فرآیند ارزیابی مسنجم، باز و مبتنی بر علم که بر همه ی مواد و محصولات به کار گرفته شده در صنعت ساختمان احاطه دارد، پیش می رود.

استاندارد ایزو 21930

این استاندارد بین المللی به یکنواختی و سازگاری در نحوه ی تولید و به کارگیری محصولات ساختمانی و نیز خدمات مربوط به آن کمک می کند.

آن طور که بشر در دنیای ساخت و ساز پیش می رود، گواهینامه استاندارد ایزو 21930 به واقع ظرفیتی ست برای ایجاد یک آینده ی پایدار در سیاره ی ما.

آن روزنینگ، رهبر تیمی از کارشناسان که استاندارد 21930 را توسعه داد، می گوید؛ این امر به طور قابل توجهی به کاهش تغییرات آب و هوایی و سایر اثرات زیست محیطی مربوط به بخش ساخت و ساز و محیط زیست کمک خواهد کرد.

از جمله مزایای به کار گیری گواهینامه ایزو 21930 به جز کاهش اثرات مخرب زیست محیطی ناشی از ساخت و سزا، بالا بردن سطح اعتماد عمومی و نیز بهبود عملکرد طراحان، تولید کنندگان، صاحبان ساختمان ها و نیز کاربران نهایی آن هاست.

منبع: https://www.iso.org

اشتراک:

نظرات بسته اند