همان طور که تقاضا برای کاکائو و شکلات افزایش داشته است، لزوم دریافت ایزو نیز در این صنعت بالا می رود.
چالش های کشاورزان در صنعت کشت کاکائو برای بهبود وضعیت معیشتی خانواده های آن ها از سویی و حمایت از کشاورزان کاکائو برای رسیدن به تولید پایدار و رسیدن به مرحله ی حیاتی نیز از سوی دیگر مورد توجه است.
حدود 14 میلیون کشاورز و کارگر مزرعه در حوزه ی تولید کاکائو فعالیت می کنند. همه ی این کشاورزان در کشورهای استوایی به سر برده و معمولا در مزارع کوچکی مشغول به فعالیت هستند. تولید کاکائو بسیار سودآور بوده ولی به دلیل کم بودن محصولات به نسبت سطح زمین های زراعی، آن قدرها در وضعیت اقتصادی کشاورزان درخشان نمی باشد.

استاندارد ISO 34101
استاندارد ایزو 34101 در سیستم کشت و فرآوری کاکائو وارد می شود. در این استاندار الزامات لازم برای یک سیستم مدیریت کشت لوبیا کاکائو تعیین شده و موجب پایدارتر شدن تولید می گردد.
این برنامه دارای یک طرح توسعه مزرعه ی پویا، با استفاده از یک رویکرد مرحله ای است.
این ایزو برای تمام کسانی که در زنجیره ی تامین کاکائو از کشاورزان تا رسیدن به خریداران قرار دارند، و سایر سازمان های درگیر مرتبط می شود.
هدف از استاندارد ایزو اجرای شیوه های مناسب کشاورزی، حفاظت از محیط زیست و بهبود شرایط اجتماعی و معیشت کشاورزان است.
همه ی این ها باعث می شود که کشاورزی کاکائو برای جوانان جذاب تر باشد، زیرا بسیار مهم است که متوسط سن متوسط کشاورزان در مناطق اصلی کشت پایین بیاید تا بتوانیم بهره وری و افزایش سرعت تولید را داشته باشیم.
این سری از استانداردها توسط کمیته استاندارد اروپا CEN تحت TC 415 تولید شده و در شمار استانداردهای پایدار و قابل ردیابی قرار می گیرد.
جک استیون، رئیس این کمیته می گوید که سری جدید کمک خواهد کرد تا از حرفه ای بودن کشاورزی کاکائو در سراسر جهان حمایت شود.
“استفاده از این سری استانداردها تاثیر بسیار ارزشمندی بر معیشت کشاورزان و خانواده های آن ها خواهد داشت، زیرا این امر به آن ها کمک می کند تا مزارع خود را به شرکت های تجاری حیاتی و زنده تبدیل سازند.”
معاون ریاست ISO / TC 34 / SC 18 ادوارد کواسی نگوسن تاکید کرد: “تولید کنندگان کاکائو و مصرف کنندگان کاکائو باید به تعریف مشترک برای دانه های کاکائو پایدار برای تسهیل تلاش های کشاورزان برای برآوردن انتظارات دست یابند.”
طیف گسترده ای از سازمان ها و دولت ها، به ویژه وزارت امور خارجه دانمارک، از این روند حمایت کرده و مشارکت فعال کشورهای تولید کننده کاکائو را در تکمیل طرح ها به منظور کمک به آنها برای اتخاذ اصول جدید مدیریت و ارتقاء آسان تر دسترسی به بازار بین المللی پذیرا می باشد.