به گزارش سی اس وب به نقل از دیجیاتو، استارت آپ های ایرانی با موفقیت های خود و زمینه های مثبتی که ایجاد کردند، توانستند پل عریضی برای بازگشت مغزهای فرار کرده و نخبه های ایرانی به کشور باشند.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری کشور، علیرضا دلیری می گوید: استارتاپ ها به سرعت درحال رشد هستند اما نبود سرمایه گذار مناسب آنها را با مشکلاتی مواجه کرده است و هنوز اکوسیستم و زیست بوم نوآوری و کارآفرینی درکشور ما به طور کامل شکل نگرفته و هنوز نواقصی دارد.
به عقیده ی وی رشد استارت آپ ها و زمینه ی فعالیت هایی که این حوزه در کشور ایجاد کرده با بازگرداندن نخبه ها رشد اقتصادی برای ایران در پی خواهد داشت.

بازگشت مغزهای فرار کرده به لطف استارتاپ ها
وی ادامه می دهد: این افراد در آنجا حقوق و مزایای خوبی داشته اند اما پس از بازگشت استارتاپ های موفق و فوق العاده ای در کشور راه اندازی کرده اند.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری عنوان ساخت: طی سالهای آینده قطعا اولویت کشور استارتاپ ها هستند و دولت باید خودش را هماهنگ کند. باید بستر را برای استارتاپ ها فراهم کنیم تا رشد کنند و نیاز کشور را برطرف سازند.
مقاومت دولتی و بازار سنتی مانعی در راه استارت اپ ها
مدیران استارت آپ های کشور، بزرگترین سد مقابل خود را که به نوعی چوب لای چرخ فعالیت آن هاست، بازار سنتی و مقاومت های دولتی می دانند.
یکی از کارآفرینان استارتاپی به نام نوید فلاح به خبرنگار دیجیاتو اینطور توضیح داده است که: برخی از بزرگان بازار سنتی اعتقاد دارند که تجارتشان به هیچ وجه پتانسیل اینترنتی شدن ندارد، به عنوان مثال صنعتهایی مثل نساجی، نجاری و… نه قصد برداشتن گامی در این راه دارند و نه میگذارند استارتاپهای این زمینهها در کشور رشد کنند. این در حالی است که اکثر کارآفرینان بزرگ دنیا معتقدند که هر تجارتی قابلیت الکترونیکی و اینترنتی شدن را دارد.
وی به آن چه مدیر عامل مرسدس بنز با عنوان “آنتی استارتاپ” منتشر ساخته و دو شاخه ی وکالت و گردشگری را خارج از دنیای اینترنتی قلمداد ساخته اشاره کرده و به نقل قول از مدیر عامل مرسدس بنز می گوید: جوانان ایرانی در استارتاپهای به اصطلاح جاافتاده در کشور گیر کردهاند و امروزه همگی دنبال تاسیس یک کسب و کار مشابه با اسنپ، اسنپفود، الوپیک و… هستند و ایدههای نو در بین داخلیها دیده نمیشود.
فلاحت نیز به بازگشت مغزها به ایران در بستر استارتاپ های موفق و زمین حاصل خیز ایرانی ها برای کشت استارتاپی پرداخته و ادامه می دهد: موسس بسیاری از مجموعههای موفق در ایران ایرانیان خارجنشین و یا کسانی هستند که سالها پیش ایران را ترک کرده و حالا دست پر به کشور و بازار 80 میلیونی ایران برگشتهاند. تمام ایدههای نو از سمت این افراد دنیا دیده مطرح میشود و به موجب پتانسیل بسیار بالا و دست نخورده کشورمان، عموما به موفقیتهای شگفتی میرسند.