تحقیقات جدید نشان داده است که مصرف بیش از اندازه ی قند، نه تنها افزایش وزن را به همراه خواهد داشت، بلکه به شکل افسردگی و اضطراب در افراد بروز خواهد کرد.
مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد که میان رژیم غذایی افرادی که قند بالایی مصرف می کنند و از اختلالات روانی رنج می برند ارتباط زیادی وجود دارد.
همچنین به توصیه سازمان بهداشت جهانی ، بهتر است هر فردی مصرف روزانه قند اضافی (یعنی انواع قند، به استثنای قندی که به طور طبیعی در میوهها، سبزیجات و شیر یافت میشود) خود را به کمتر از 5 درصد از کل مصرف انرژی خود کاهش دهد.
با وجود این، مردم انگلستان . ایالات متحده به ترتیب دو و سه برابر بیشتر از حد مجاز روزانه قند مصرف می کنند. سه چهارم این قندهای اضافه از خوردنیهای شیرین شده مانند کیکها و نوشیدنیها تهیه میشود؛ بقیه از سایر غذاهای فرآوری شده مانند سسهای کچاپ بدست میآیند.
نتایج حاصله نشان می دهد که از هر 6 نفر در سراسر جهان، یک نفر به اختلالات روانی مانند اختلال خلقی و اضطراب مبتلاست.
تحقیقات پیشین، که در سال 2002 منتشر شد، ارتباط هایی بین افسردگی و مصرف قند را در شش کشور بررسی کردند؛ محققان از کالج بلیور آمریکا دریافتند که میزان بالای مصرف قند تصفیه شده با میزان بالای افسردگی همراه است؛ از آن زمان به بعد، تعداد انگشت شماری از مطالعات ارتباط بین مصرف قند و افسردگی را بررسی کردهاند.
البته این تنها بخشی کوچک از مصرف بی اندازه ی قند است. مصرف بیش از اندازه ی قند، سیستم ایمنی بدن را سرکوب می کند، تعادل املاح در بدن را بر هم می زند، انعطاف پذیری و عملکرد بافت ها را کاهش می دهد، سطح تری گلیسیرید خود را بالا می برد، در جذب کلسیم، منیزیم و پروتئینها تداخل ایجاد می کند، پیری زودرس می آورد و سبب بروز بیماری های دیگر می شود.
این مطالعات، مستقل از سایر فاکتورهای تاثیرگذار در بروز بیماریها ازجمله وضعیت اجتماعی و اقتصادی فرد، فعالیت بدنی، مصرف الکل، سیگار کشیدن، عادات غذایی دیگر، چربی بدن و سلامت جسمی، انجام شده است.
2 دیدگاه
چه باحال. میدونستیم قند خیلی ضرر داره ولی اینو دیگه نمیدونستیم
واقعا قند خیلی مضره