بهترین بودن همیشه دلیلی برای فراگیر شدن نیست! درست مثل فست فودها که بهترین نیستند اما فراگیر شده اند. راستش را بخواهید فست فود به عنوان یک کسب و کار عالی است اما برای تبدیل شدن به یک رژیم غذایی بهترین نیست!
آنهایی که دنبال کسب و کاری سود آور و زود بازده هستند به خوبی میدانند با داشتن سرمایه نه چندان زیاد می توانند اقدام به خرید تجهیزات کارکرده فست فود کنند و مواد اولیه هم که به صورت روزانه یا هفتگی خریداری می شوند … بدنی ترتیب می توانند برای خود استغال زایی کنند اما ماجرای آنهایی که فست فود خوردن را برای خود برنامه ای ثابت کرده اند مثل گروه اول که دنبال درآمد زایی هستند سود نخواهند کرد!
متخصصان بر این باورند که داشتن یک رژیم غذایی سرشار از قند و چربی میتواند علاوه بر مشکلات جسمی به پدیدار شدن مشکلات روحی نیز دامن بزند. عادت کردن به غذای فست فودی همان رژیمی است که میتواند سرشار از چربی و قند باشد و به راحتی مشکلات جسمی و پس از آن روحی را برایتان ایجاد می کند.
بیشتر مردم فست فود ها را به سه دلیلی عمده دوست دارند. فست فود ها سریع آماده می شوند و همه جا در دسترسند، فست فود ها خوشمزه هستند، فست فود ها ارزانند! این سه خاصیت باعث شده تا فست فود ها در دسته غذاهای محبوب قرار گیرند.
شاید بتوان به وضوح عوارض خوردن فست فود را در افرادی که خوردن ساندویچ های خوشمره را در دستور کارشان قرار داده اند مشاهده کرده، چاقی و بد هیکلی بارزترین هارضه ای است که فست فود ها برای طرفدارانش به همراه دارد. حال بر فرض اینکه هیچ اثری هم روی مغزشان نگذارد همینکه چاق و بد اندام شده اند اعتماد به نفسشان را پایین می آورد و افسردگی و انزوا دست آورد آن خواهد بود، اما فست فود ها مستقیم روی مغز و اعصاب هم تاثیر دارند! این گفته را پژوهشگران پس از آزمایشات فراوان تایید کرده اند.
پژوهشگران کانادایی از دانشگاه مونترال دریافتند که دنبال کردن یک رژیم غذایی سرشار از قند و چربی نرخ ابتلا به افسردگی را افزایش می دهد.
طی مطالعه صورت گرفته توسط آنها یک رژیم غذایی با چربی بالا (58 درصد کالری دریافتی از چربی) و قند طی شش هفته برای موش ها در نظر گرفته شد و پس از این مدت و قطع تغذیه با غذاهای چرب، نشانه های افسردگی و اضطراب افزایش یافته در این موش ها نسبت به آنهایی که یک رژیم غذایی کم چربی (تنها 11 درصد کالری دریافتی از چربی) داشتند، مشاهده شد.
با توجه به یافته های این پژوهش اینگونه استنباط می شود که یک رژیم غذایی سرشار از چربی و قند موجب تغییر در فعالیت شیمیایی مغز می شود، به ویژه سطوح کورتیکوسترون (یک هورمون استرس) و CREB (پروتئینی که موجب احساسات و رفتارهای اعتیاد آور می شود) را به طور قابل توجهی افزایش داده و یک چرخه معیوب غذا خوردن ایجاد می شود.

تاثیر فست فود روی مغز و ارتباط آن با افسردگی!
بدین ترتیب عادت به خوردن غذاهای فست فودی تبدیل به اعتیاد می شود و پر خوری هم که به دلیل بزرگ بودن سایز ساندویچ ها روز به روز تشدید می شود و پس از آن زندگی از حالت عادی خود در خواهد آمد.
در یکی دیگر از مطالعاتی که در مورد تاثیر قند زیاد بر بدن انجام شده و نتیجه آن در نشریه Clinical Pediatrics منتشر شده است، نتیجه این بوده که تغذیه کودکان با مواد غذایی که از محتوای مواد نگهدارنده و رنگ های مصنوعی بالا (به عنوان مثال، بنزوات سدیم) برخوردار هستند، خطر بیش فعالی بالینی را افزایش می دهد.
در پژوهش دیگری نشان داده شد که حذف رنگ های غذایی و مواد نگهدارنده مصنوعی از رژیم غذایی می تواند در کاهش تحریک پذیری، وحشت، اختلال خواب، و بی قراری موثر باشد.
در یکی از مطالعات دانشمندان به یافته های جالبی دست یافتند که مغز جوندگان پس از خوردن کلوچه های کرمدار نرخ های بالاتر فعالیت در مراکز لذت (نوکلئوس آکومبنس، سپتوم پلوسیدم، و هیپوتالاموس) را نشان داده است. این به معنای این است که مغز وقتی حس لذت را به فرد انتقال میدهد عاملی برای تکرار این فعالیت می شود و پرخوری را تشدید می کند. فرد با وجود سیری همچنان می کوشد تا ساندویچش را تا انتها بخورد و از این کار لذت می برد!
توجه داشته باشید که چربی موجود در فست فودها به طور معمول شامل چربی های ترانس و اشباع شده که از نمونه های ناسالم محسوب می شوند و فاقد نمونه های سالم از قبیل اسیدهای چرب امگا-3 هستند.