الزامات ISO 22000 کدامند؟

0

ایزو 22000 در زمینه ی مدیریت ایمنی مواد غذایی FSMS می باشد و در صورتی که بخواهید نسبت به دریافت ISO 22000 اقدام نمایید، می باید الزامات ایزو 22000 را پیش از آن مهیا کرده باشید.

این استاندارد ایزو شامل الزامات خاصی است که توسط FSMS مورد توجه قرار گرفته اند.

 

الزامات ایزو 22000

الزامات ایزو 22000

 

فهرست الزامات ISO 22000

به طور کلی نیازهای ISO 22000 عبارتند از:

– داشتن یک سیاست کلی در ایمنی مواد غذایی برای سازمان شما که توسط مدیریت ارشد ایجاد شده باشد.

– تعیین اهداف که تلاش های شرکت شما را برای رعایت این سیاست مشخص می کند.

– برنامه ریزی و طراحی یک سیستم مدیریت و مستند سازی سیستم.

– نگهداری سوابق عملکرد سیستم

– ایجاد یک گروه از افراد واجد شرایط برای تشکیل تیم ایمنی مواد غذایی

– تعریف رویه های ارتباطی برای اطمینان از ارتباط موثر با مخاطبین مهم خارج از شرکت (نظارتی، مشتریان، تامین کنندگان و دیگران) و ارتباطات موثر درونی

– داشتن یک طرح اضطراری

– برگزاری جلسات بررسی مدیریتی برای ارزیابی عملکرد FSMS

– تامین منابع کافی برای کارایی موثر FSMS از جمله کارکنان آموزش دیده و واجد شرایط، زیر ساخت کافی و مطمئن و محیط کار مناسب برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی

– به دنبال اصول HACCP

– ایجاد سیستم ردیابی برای شناسایی محصول

– ایجاد یک سیستم اقدام اصلاحی و کنترل محصول غیرمجاز

– نگهداری یک روش مستند برای دست زدن به خروج محصول

– کنترل نظارت و اندازه گیری دستگاه

– ایجاد و نگهداری و برنامه ممیزی داخلی

– به روز رسانی و بهبود FSMS به طور مداوم و پیوسته

با لحاظ کردن این الزامات شرکت کوچک یا بزرگ شما فارغ از اندازه و سایز فعالیت، برای دریافت و صدور گواهینامه ی ایزو 22000 آمادگی پیدا کرده و پس از ممیزی داخلی، برای مرحله ی نهایی آماده خواهید بود.

 

الزامات ایزو 22000

الزامات ایزو 22000

 

معرفی استاندارد ایزو 22000

در وب سایت ایزوهوم به عنوان یک مرجع مشاوره ایزو در خصوص استاندارد ISO 22000 آورده شده است؛

” یک استاندارد بین المللی در زمینه سیستم مدیریت ایمنی غذا می باشد. در واقع این استاندارد با ارزیابی احتمال خطرات و ایجاد سیستم کنترل مدیریت غذایی، در فرآیند تولید مواد غذایی از قبیل تهیه مواد اولیه، تولید، عرضه و مصرف از افت کیفیت مواد غذایی جلوگیری می کند.
استاندارد HACCP و به دنبال آن استاندارد ISO 22000 استانداردهای اصولی هستند که برای هر شرکت به منظور تشخیص مخاطرات وابسته و نیز برای مدیریت موثر این مخاطرات حال ناشی از دیدگاه ایمنی مواد غذائی و یا به منظور ایجاد ارزش افزوده در شرکت، تدوین شده اند. گواهینامه این دو استاندارد، شرکت را از آزمایشات کنترل کیفی پرهزینه و زمان برگذشته به سمت تفکر پیشگیرانه سوق می دهد. این تفکر منجر می گردد تا شما با استقرار سیستمی نظامند بتوانید تمام جنبه های زنجیره غذائی را از خرید مواد اولیه تا محصولی که به دست مصرف کننده می رسانید ، پوشش دهید. ”

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی گواهینامه ی ISO 22000 می توانید به صفحه ی زیر مراجعه نمایید:

https://isohome.ir/article/163

منبع: https://www.22000-tools.com/iso-22000-requirements.html

اشتراک:

نظرات بسته اند