محمد باقر حاج کاظمی، مدیر کل دامپزشکی استان زنجان به خبرنگار خبرگزاری ایسنا گفت: ستاد آنفلوانزای استان با همکاری دستگاههای دولتی، اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با شیوع آنفلوآنزا را پیگیری میکند.
وی به معدوم ساختن چیزی نزدیک به 70 هزار مرغ آلوده در ماه جاری اشاره کرده و توضیح داد: بیماری مذکور در استان زنجان مشاهده شده است ولی مردم نگران نباشند و ضوابط بهداشتی را به جد مد نظر قرار دهند.

آنفلوانزای مرغی در زنجان
حاج کاظمی به چهار واحد صنعتی که امسال درگیر آنفلوانزای مرغی شده بودند پرداخته و اظهار داشت: دو واحد صنعتی از این چهار مورد در آبان ماه و دو واحد صنعتی دیگر نیز در اوایل بهمنماه درگیر این بیماری شدند ولی که به خاطر مسائل بهداشتی و جلوگیری از انتقال به انسان و یا گسترش به واحدهای دیگر در تمام واحدهای آلوده معدومسازی صورت گرفت.
وی ادامه داد: در بهمن ماه 70 هزار قطعه و در آبانماه نیز 100 هزار قطعه مرغ معدومسازی شده است و همین مسئله روی قیمت تخممرغ تاثیر میگذارد، این در حالی است که شیوع بیماری از نیمه دوم سال در کشور و از آذربایجان شرقی آغاز شده است.
حاجکاظمی تاکید کرد: در قزوین مشکلات زیادی در این زمینه ایجاد شده است و البرز، تهران، قم و اصفهان نیز درگیر این بیماری هستند. خوشبختانه در استان زنجان کمترین مشکل در این زمینه وجود دارد و در حال حاضر مشکلی در استان نداریم و اقدامات پیشگیرانه به صورت جدی در حال پیگیری است.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان به مردم اطمینان خاطر داد که بازرسی ها به طور منظم و دقیق صورت گرفته و گفت: در کشتارگاههای طیور علاوه بر بازرسی دائم، دامپزشک دولتی نیز به صورت اختصاصی حضور دارد و نظارتهای لازم را بر روند کارها انجام میدهد.
وی همچنین افزود: توصیه میشود که مردم با خیال راحت از مرغها و تخم مرغهای برچسبدار بازار که تاریخ دارد، استفاده کنند و توصیه مهم دیگر ما این است که در این شرایط از مرغهای بومی و دستفروشان خرید نکنند و تنها از مغازههایی که تحت نظارت دامپزشکی است خرید کنند.
حاجکاظمی بیان کرد: پرندگان مهاجر ممکن است که در آبگیرها، سدها و رودخانهها با پرندگان محلی و آزاد پرواز کرده و با آنها در تماس باشند. در این شرایط ممکن است مرغهای محلی و پرندگان نیز آلوده شوند از این رو توصیه میشود که روستاییان از تماس مرغها با پرندگان آزادپرواز جلوگیری کنند و در صورت امکان آنها را محصور کنند.
وی در نهایت گفت: اگر مرغ و تخممرغ با درجه حرارت بیش از 70 درجه جوشانده شوند، هیچ نگرانی وجود نخواهد داشت و شهروندان هنگام پرکنی از دستکش استفاده کنند.
3 دیدگاه
یا خدا، پس خبرش درسته! یکی از دوستام برام فرستاده بود فک کردم شایعست
خدا به خیر بگذرونه ،شر این مریضیارو از سرمون کم کنه
همه ی شایعات درسته بابا. تا نباشد چیزکی مردم نگویند چیزها